20.03.2017

Tedenske novice s področja prava za NVO (11. – 17. marec 2017)

NAJNOVEJŠE V JAVNI RAZPRAVI
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju. Pripravljalec: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Spremembe nekoliko dopolnjujejo pogoje za pridobitev statusa v javnem interesu, omogočajo, da ministrstvo vpogleda v evidence članov tistih organizacij, ki želijo pridobiti takšen status, in sicer z namenom preverjanja njihove starostne strukture, ustanavlja se Svet za raziskave na področju mladine in drugo. Rok za oddajo komentarjev: 14. 4. 2017.
   Seznam vseh predlogov predpisov v javni razpravi

NAJNOVEJŠE V URADNEM LISTU

NAJNOVEJŠE V DRŽAVNEM ZBORU
  • Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kazenskem postopku (objavljeno 17. 3. 2017); zakon na novo ureja hrambo prometnih podatkov pri ponudnikih internetno-komunikacijskih storitev, in sicer se te po novem ne hranijo od vseh uporabnikov, temveč le od tistih, kjer je to posebej in vnaprej odrejeno s strani preiskovalnega sodnika, dodaja se možnost zaslišanja osumljenca brez prisotnosti zagovornika, če se zaslišanje slikovno in zvočno posname in drugo.
  • Predlog zakona o probaciji (objavljeno 17. 3. 2017); predlog določa načine izvajanja probacije (izvajanje zakonsko predpisanih sankcij, ki so izrečene storilcem kaznivih dejanj), predvideva bolj poglobljeno obravnavo storilcev, ustanovitev posebne Probacijske uprave in drugo.
Neprofitna pravna pomoč za društva, zavode, ustanove in socialna podjetja. Pomaga vam visoko strokovna, za vprašanja nevladnega sektorja specializirana pravna služba CNVOS. VEČ ...
Nazaj
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke