19.09.2017

Izšle so Smernice za vključevanje občanov in drugih zainiteresiranih skupin v procese odločanja v občiniCNVOS objavlja Smernice za vključevanje občanov in drugih zainteresiranih skupin v procese odločanja v občini, temeljno orodje, ki občinam pomaga pri učinkovitejšem vključevanju občanov pri sprejemanju vseh pomembnih odločitev v občini.

Vključevanje občanov v procese odločanja občini ne prinaša samo boljših ukrepov ali sprememb, ker so občani najboljši vir informacij, ampak pripomore tudi k lažjemu uvajanju sprejetih ukrepov ali sprememb, hkrati pa veča zaupanje občanov v delo občine. Smernice berite kot orodje ali kot recept. Napisane in zastavljene so tako, da občinam enostavno, hitro in pregledno prikažejo ključne korake ter z nasveti odgovorijo na ključna vprašanja, ki se pojavijo med posvetovanji, pa naj gre za odločanje o odloku, strategiji razvoja občine, prostorskem načrtu ali proračunu. Smernice so primerno tako za večje in izkušenejše kot za tiste najmanjše občine. Z vsakokratnim upoštevanjem Smernic bodo občine še bliže še boljšim politikam, hitrejšemu razvoju, s tem pa k večjemu zadovoljstvu njenih prebivalcev.

Smernice je pripravila delovna skupina, ki so jo sestavljali predstavniki Skupnosti občin Slovenije, Ministrstva za javno upravo, CNVOS in regionalnih stičišč nevladnih organizacij.


Nazaj
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke