11.09.2017

Roki že, kaj pa ustrezna gradiva za javno razpravo!?Črno piko pri spoštovanju Resolucije o normativni dejavnosti tokrat podeljujemo Ministrstvu za javno upravo (MJU) za javno razpravo o Zakonu o informacijski varnosti, ki določa ukrepe za zagotovitev visoke ravni varnosti omrežij in informacijskih sistemov, ki so bistvenega pomena za nemoteno delovanje države.

Rok za razpravo je sicer ustrezen, je pa v razpravi samo golo zakonsko besedilo, ni pa analize stanja, ni (vsaj povzetka) strokovnih podlag in ni obrazložitve členov, tudi povzetek rešitev je precej skromen. Kar nas še posebej žalosti, pa je to, da si MJU med vsemi ministrstvi še posebej prizadeva za odprt postopek sprejemanja predpisov, celo v svojem priročniku navajajo, da mora gradivo, ki se objavi na spletnih straneh, vsebovati povzetek vsebine s strokovnimi podlagami in ključna vprašanja in cilje. Tokrat nas s prizadevanji niso prepričali!?

V preteklem tednu so sicer ministrstva načelo, da naj javna razprava traja vsaj 30 dni, kršila pri sedmih od skupaj enajstih objav predlogov predpisov.

Več: http://stevec-krsitev.si/.
Nazaj
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke