20.11.2017

CNVOS med podpisniki Listine raznolikostiMed 59 podpisniki Listine raznolikosti, med njimi so tako nevladne organizacije, tuja in domača podjetja in tudi nekaj javnih zavodov, je tudi CNVOS, ki je pri projektu tudi pridružen partner.


Listina raznolikosti Slovenija temelji na prostovoljno sprejetih načelih, katerih namen je promocije vrednot raznolikosti, enakosti in vključenosti. 14. novembra 2017 je Listino podpisalo prvih 59 slovenskih organizacij, v imenu CNVOS namestnica direktorja Tina Divjak. Z Listino se delodajalci zavezujejo k spodbujanju raznolikosti, vključenosti in enakosti na delovnem mestu. Listina vključuje 6 načel, ki spodbujajo k razvoju organizacijske kulture, ki temelji na enakih možnostih, vzajemnem spoštovanju, sprejemanju in vključevanju raznolikih zaposlenih, ustvarjanju raznolikega in vključujočega okolja, upoštevanju in širjenju načel raznolikosti na vseh ravneh organizacije, prepoznavanju raznolikih strank, oblikovanju politik raznolikosti in širjenju svoje zavezanosti načelom ter politike raznolikosti vsem deležnikom.

Slovenska listina se tako kot 20. po vrsti pridružuje evropski platformi, ki združuje preko 8000 organizacij ter 18 milijonov zaposlenih. Vzpostavitev in razvoj podpornih orodij Listine raznolikosti Slovenija poteka v okviru slovenskega partnerstva projekta I.D.E.A.S., partner projekta je tudi CNVOS.
Nazaj
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke