04.12.2017

Poziv za #nulapet v 650 tisoč slovenskih nabiralnikovPo lanski digitalno-medijski kampanji #nulapet, ki je dobrim in nesebičnim nevladniškim namenom in dejavnostim priskrbela 600 tisoč evrov več kot leto prej, smo se letos vrnili k analognemu. Tiste, ki svojih 0,5 % dohodnine še vedno ne podarijo nobeni od več kot 5 tisoč nevladnih organizacij, smo in bomo nagovorili prek občinskih glasil. In nagovorili smo oziroma jih bomo v kar 153 občinah.


Z lansko digitalno-medijsko kampanjo #nulapet smo k donaciji, ki nič ne stane, pritegnili novih 25 tisoč Slovencev. Ti so dobrim in nesebičnim nevladniškim namenom in dejavnostim že letos (in jim bodo tudi vsa leta naprej) podarili 600 tisoč evrov več kot lani. V tokratni ediciji naše vsakoletne akcije pa smo in bomo tistih še vedno skoraj pol milijona Slovencev, ki svojih 0,5 % dohodnine še ne podarijo nobeni od nevladnih organizacij s statusom delovanja v javnem interesu, nagovorili prek občinskih glasil. In nagovorili smo oziroma jih bomo v kar 153 občinah. Ker občinska glasila prispejo (brezplačno) v skoraj vsak slovenski nabiralnik, se je komunikacijski kanal, kako za donacijo #nulapet dohodnine nagovoriti čim več tistih, ki tega doslej še niso storili, v proračunu tako in zato še vedno ostane več kot 4 milijone evrov, ponujal kar sam.

Poklicali smo v vse slovenske občine in tajnicam, načelnikom občinskih uprav, referentom za družbene dejavnosti, urednikom glasil ali celo županom razložili, kakšen je namen našega poziva. Za vsako od občin smo pripravili prilagojen tekst, jim ga poslali in nekaj dni kasneje še enkrat vprašali, preverili, če so ga dobili in če so ga oziroma ga bodo vključili v svoje občinsko glasilo – skupaj smo opravili 420 telefonskih klicev in poslali 281 mailov. Prek 130 urednikov je reklo da. Naš poziv se bo tako dalo prebrati v prek 650 tisoč tiskanih izvodih, ti pa bodo prispeli v nabiralnike kar 153 slovenskih občin. Verjamemo in vemo, da smo (spet) na dobri poti, da k podpori dobrodelnega, nesebičnega in dobrega nevladniškega dela pritegnemo čim več tistih, ki doslej te možnosti še niso izkoristili. Hvala vsem tistim občinam, ki nam bodo pri tem pomagale.

Več informacij o tem, kako in komu lahko donirate ali kako do statusa, ki vam prejemanje donacij omogoča, pa na dobrodelen.si.
Nazaj
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke