Program za NVO Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP

Center za informiranje, sodelovanje in razvoj NVO je bil skupaj z Regionalnim centrom za okolje Slovenija izbran za upravljalca programa za NVO znotraj posebnega finančnega mehanizma, širši javnosti poznanega pod imenom “Norveški sklad”. Slednjega so Islandija, Lihtenštajn in Norveška vzpostavile z namenom zmanjševanja gospodarskih in socialnih razik v evropskem gospodarskem prostoru, pri čemer poseben del finančnega mehanizma predstavlja programsko področje za nevladne organizacije. Finančna sredstva so namenjena krepitvi zmogljivosti nevladnega sektorja, spodbujanja njegovega prispevka k socialni pravičnosti, demokraciji in trajnostnemu razvoju.

Večji del sredstev programa za NVO v Sloveniji je namenjenih izvedbi velikih, srednjih in malih projektov nevladnih organizacij, ki prispevajo h krepitvi razvoja civilne družbe, povečujejo prispevek k socialni pravičnosti, demokraciji in trajnostnemu razvoju. Kot prednostna programska področja so bila v zadnjem razpisu poudarjene štiri prioritete, in sicer glavna področja financiranja (demokracija, človekove pravice, socialne enakost), otroci in mladina ter dodatna področja (varstvo okolja in storitve socialnega varstva).

Več informacij o aktualnem dogajanju, razpisu, sofinanciranih projektih ter možnostih dodatnega povezovanja je na voljo na spletni strani finančnega mehanizma.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke