PROMOCIJSKA KAMPANJA O NAMENITVI 0,5 DOHODNINE

CNVOS je konec septembra 2009 pričel z nacionalno promocijsko kampanjo 'Nič vas ne stane, da ste dobrodelni', ki osvešča vse davčne zavezance, da lahko do 0,5 odstotka svoje dohodnine namenijo eni izmed nevladnih organizacij, upravičenih do prejema takšne donacije.

V obdobju od oktobra do konca decembra je slogan 'Nič vas ne stane, da ste dobrodelni' zrl z jumbo plakatov po vsej Sloveniji, akcija pa je obsegala tudi tri-mesečno oglaševanje v tiskanih, spletnih, radijskih in televizijskih medijih. Z akcijo bomo nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

V okviru akcije smo prav tako vzpostavili spletno stran Dobrodelen.si. Na njej so poleg seznama upravičenih organizacij zbrane še informacije o tem, kako lahko podarite 0,5 dohodnine, vključno s povezavami na vse potrebne obrazce in kontaktne podatke.

Za nevladne organizacije, ki ste skladno z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije upravičenci do donacij, je morda še najaktualnejša spletna aplikacija oz. gradnik, ki poenostavlja izpolnjevanje obrazcev. Aplikacija je brezplačno dostopna na Dobrodelen.si, namenjena pa je namestitvi na vašo spletno stran. V ta gradnik vnesite podatke o vaši organizaciji. Davčni zavezanci pa bodo dodali le še svoje podatke in si tako lahko preprosto natisnili obvestilo ter svojo odločitev sporočili na davčni urad.

Verjamemo, da bodo pripravljene aktivnosti v podporo pri zbiranju sredstev za vaše delo. V primeru, da na seznam upravičencev še niste uvrščeni, pa boste na spletni strani zagotovo našli organizacijo, ki vam je pri srcu in kateri bi želeli donirati del svoje dohodnine.

Akcijo je podprlo Ministrstvo za javno upravo. Kreativno rešitev je oblikovala agencija Saatchi & Saatchi.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke