VSESLOVENSKI FESTIVAL NEVLADNIH ORGANIZACIJ LUPA

Festival nevladnih organizacij LUPA je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih. Na festivalu se s številnimi aktivnostmi predstavi veliko število slovenskih NVO, ki ta dan v letu stopijo v ospredje in se širši javnosti pokažejo v vsej svoji raznolikosti. Odziv obiskovalcev je vsako leto več kot pozitiven, poleg bogatega nabora različnih aktivnosti pa celodnevno dogajanje spremlja tudi spremljevalni program, ki za dogajanje navduši tudi mimoidoče.

Festival LUPA bo od svoje prve izvedbe l. 2001 letos doživel že šestnajsto izvedbo. Pri vseh dosedanjih festivalih, na katerih je sodelovalo nič koliko različnih nevladnih organizacij z različnih področjih, je vsem skupno to, da s svojimi oblikami angažiranosti, pomoči in aktivnosti nepogrešljivo prispevajo k vsestranskemu uveljavljanju načel pluralnosti in demokracije, trajnostno naravnanemu družbenemu razvoju, porastu družbene blaginje, h kakovosti življenja ter k večji socialni varnosti.

V nadaljevanju najdete več o možnostih sodelovanja na Festivalu.
 
KDO LAHKO SODELUJE NA FESTIVALU?
Na Festivalu lahko sodelujejo vse nevladne organizacije.
 
MOŽNOSTI SODELOVANJA

  • NAJEM STOJNIC
Uporaba stojnice je brezplačna.Za postavitev stojnice ter brezplačno objavo v zloženki poskrbi CNVOS.
  • SPREMLJEVALNE AKTIVNOSTI 
Skozi ves dan se lahko organizacije predstavijo z raznimi spremljevalnimi aktivnosti. V preteklih letih so npr. gasilci pripravili simulacijo gasilske vaje, v Ljubljanici je bilo mogoče ob asistenci ribiških društev uloviti ribo, obiskovalci so si lahko skupaj z astronomi ogledali ozvezdje ...
 
OBVEŠČANJE
Z obveščanjem o festivalu običajno pričnemo v začetku poletja, ko so priprave že v polnem teku. Takrat pošljemo povabilo k sodelovanju preko naših elektronski novic, vabilo je prav tako objavljeno na naših spletnih straneh. Za kakršnekoli dodatne informacije ter predloge za sodelovanje smo dostopni na info@cnvos.si ali 01 542 14 22.

LUPA 2016

2727
15. 06. 2017|NOVICE

V sredo vabljeni na Festival nevladnih organizacij Lupa

Na eno od sred sredi septembra Ljubljana postane tudi nevladniška prestolnica. Tako bo tudi letos. Na CNVOS namreč že šestnajstič pripravljamo vseslovenski Festival nevladnih organizacij Lupa. Dan, ko se bomo nevladne organizacije v Ljubljani družile in svoje raznolike dejavnosti predstavljale tako na stojnicah kot s pestrim spremljevalnim programom, bo letos v sredo, 13. septembra, med 10. in 18. uro na Prešernovem trgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici.
PRIKAŽI VEČ
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke