VSESLOVENSKI FESTIVAL NEVLADNIH ORGANIZACIJ LUPA

Festival nevladnih organizacij LUPA je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih. V okviru večdnevnega dogajanja se obiskovalci udeležijo številnih prireditev, okroglih miz ter delavnic na različne teme. V preteklih letih smo tako spregovorili o vrsti pomembnih tem, ki se neposredno tičejo nevladnih organizacij, kot tudi širših družbenih tem, ki jih slednje sooblikujejo.

Osrednji dogodek Festivala je Bazar nevladnih organizacij v središču Ljubljane. Na njem se s številnimi aktivnostmi predstavi veliko število slovenskih NVO, ki ta dan v letu stopijo v ospredje in se širši javnosti pokažejo v vsej svoji raznolikosti. Odziv obiskovalcev je vsako leto več kot pozitiven, poleg bogatega nabora različnih aktivnosti pa celodnevno dogajanje spremlja tudi spremljevalni program, ki za dogajanje navduši tudi mimoidoče.

Festival LUPA bo od svoje prve izvedbe l. 2001 letos doživel že petnajsto izvedbo. Pri vseh dosedanjih festivalih, na katerih je sodelovalo nič koliko različnih nevladnih organizacij z različnih področjih, je vsem skupno to, da s svojimi oblikami angažiranosti, pomoči in aktivnosti nepogrešljivo prispevajo k vsestranskemu uveljavljanju načel pluralnosti in demokracije, trajnostno naravnanemu družbenemu razvoju, porastu družbene blaginje, h kakovosti življenja ter k večji socialni varnosti.

V nadaljevanju najdete več o možnostih sodelovanja na Festivalu.
 
KDAJ POTEKA FESTIVAL?
Festival se odvija konec septembra, saj tako sovpada s t.i. Citizens Participation Week. Torej tednom državljanske participacije, ki poteka na prostorih centralne in vzhodne Evrope v okviru mreže CEE Citizens Network, katere član je tudi CNVOS.

KDO LAHKO SODELUJE NA FESTIVALU?
Na Festivalu lahko sodelujejo vse nevladne organizacije.
 
MOŽNOSTI SODELOVANJA
  • NAJEM STOJNIC
Uporaba stojnice je brezplačna. Vendar pa so namenjene le promociji ter predstavitvi organizacije in ne prodaji izdelkov ali storitev. Za postavitev stojnice ter brezplačno objavo v zloženki poskrbi CNVOS.
  • PREDSTAVITEV ORGANIZACIJE NA GLAVNEM ODRU
Na osrednjem odru, letos bo to na Novem trgu, se lahko nevladne organizacije predstavijo na najrazličnejše načine. Nastop je brezplačen, poskrbljeno je tudi za ozvočenje ter objavo v predstavitveni zloženki.
  • SPREMLJEVALNE AKTIVNOSTI NA BAZARJU
Skozi ves dan se lahko organizacije predstavijo z raznimi spremljevalnimi aktivnosti. V preteklih letih so npr. gasilci pripravili simulacijo gasilske vaje, v Ljubljanici je bilo mogoče ob asistenci ribiških društev uloviti ribo, obiskovalci so si lahko skupaj z astronomi ogledali ozvezdje ...
  • ORGANIZACIJA DOGODKA V OKVIRU FESTIVALA
Bazar je sicer najvidnejši dogodek Festivala, a nikakor ne edini. V tednu Festivala se zvrstijo številne druge prireditve, okrogle mize ter delavnice na različne teme, ki so pomembne za razvoj nevladnega sektorja kot celote kot tudi katerega od številnih vsebinskih področij, na katerih so aktivne NVO. Nevladne organizacije konec junija obvestimo o tematiki Festivala ter jih povabimo k posredovanju programskih predlogov za sodelovanje.
 
OBVEŠČANJE
Z obveščanjem o festivalu običajno pričnemo v začetku poletja, ko so priprave že v polnem teku. Takrat pošljemo povabilo k sodelovanju preko naših elektronski novic, vabilo je prav tako objavljeno na naših spletnih straneh. Za kakršnekoli dodatne informacije ter predloge za sodelovanje smo dostopni na info@cnvos.si ali 01 542 14 22.

LUPA 2016

2727
15. 06. 2017|NOVICE

LUPA 2017 – prijave še do nedelje

Tudi letos na CNVOS pripravljamo tradicionalni Festival nevladnih organizacij LUPA, ki bo v sredo, 13. septembra 2017, med 10. in 18. uro na Prešernovem trgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici. Prijave le še do nedelje.
PRIKAŽI VEČ
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke