KONTAKT

VERONIKA VODLAN
TEL: +386 1 542 14 22
FAX: +386 1 542 14 24
E-mail: veronika.vodlan@cnvos.si

Trženje poslanstva

Projekt »Trženje poslanstva« je razvojno-izobraževalni program, ki povezuje podjetja, nevladne organizacije in oglaševalske agencije pri snovanju ’cause marketing’ akcij. Namen projekta je vzpodbujanje sodelovanja med nevladnimi organizacijami in gospodarstvom na tržni osnovi.

Projekt poteka od leta 2013. V tem času pa so ob naši podpori nastale tudi kampanje #NeTekstamKoVozim in Pomagajmo čebelici v mestu.
 
Zakaj je projekt potreben?
Sodelovanje med NVO in podjetji v smislu trženja poslanstva je pri nas relativno redko. Večinoma NVO podjetja prosijo za donacijo in sponzoriranje. Izkušnje iz tujine pa govorijo, da je princip sodelovanja med podjetji in neprofitnimi organizacijami v smislu trženja poslanstva najučinkovitejše. Podjetja namreč največ vedo o svojem poslu in imajo zaposlene strokovnjake v prodaji, marketingu in administraciji, nimajo pa veliko izkušenj z aktivnostmi, ki bi dejansko vplivale na družbene spremembe. Neprofitne organizacije pa imajo to znanje in vedo, kaj morajo storiti, da pride do premika v družbenem prostoru. Zato je za oboje koristno in smiselno, da sodelujejo.
 
Vsebina
Projekt zajema tri kratka druženja/predavanja na temo dolgoročnega partnerstva nevladnih organizacij in podjetij. Na teh srečanjih bodo prisotni predstavniki izbranih podjetij, oglaševalskih agencij in nevladniki razvijali akcije s področja t.i. cause marketinga. Druženja bodo potekala pod mentorstvom Boštjana Prijanoviča, člana Upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, in Veronike Vodlan, ki na CNVOS pokriva tudi področje sodelovanja z gospodarstvom.

Srečanja bodo potekala ob manjši pogostitvi, in sicer:
 
  • Predavanje 1: 13. 5. 2016 od 9.00 – 11:30
  • Predavanje 2: 20. 5. 2016 od 9.00 – 11:30
  • Predavanje 3: 27. 5. 2016 od 9.00 – 11:30

Sledilo bo še dvodnevno druženje, 10. in 11. junija 2016, kjer bodo ekipe pripravile svoje predloge.

 
   

Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru 11. prednostne osi Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne naložbe 2.11.4. Krepitev zmogljivosti za vse zainteresirane strani, ki izvajajo politike na področju izobraževanja, vseživljenjskega učenja, usposabljanja in zaposlovanja ter socialnih zadev, vključno prek sektorskih in teritorialnih dogovorov za spodbujanje reform na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, Specifični cilj 1: Okrepljena zmogljivost nevladnih organizacij za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke