GOSPODARSKO-NEVLADNIŠKO PARTNERSTVO

Z iskanjem trajnih partnerjev med nevladnimi organizacijami pomagamo gospodarskim družbam pri uresničevanju prizadevanj po družbeno odgovornem delovanju. S strateško načrtovanim izborom visoko organiziranih, učinkovito delujočih in medijsko odmevnih partnerjev v nevladnem sektorju skrbimo za doseganje ciljev pri povezovanju z lokalnimi skupnostmi. Podjetja in nevladne organizacije povezujemo tudi skozi organizacijo teambuilding dogodkov, korporativno prostovoljskih akcij in drugih aktivnosti za oblikovanje učinkovitih in motiviranih projektnih timov.

ZAKAJ STROKOVNA PODPORA PRI IZGRADNJI DOLGOROČNEGA PARTNERSTVA MED PODJETJEM IN NEVLADNO ORGANIZACIJO?
Vse več gospodarskih družb se odloča za strateško, trajno in načrtno zasnovane sisteme doniranja nevladnim organizacijam. S tem dolgoročno gradijo podobo družbeno odgovornega podjetja, večjo prepoznavnost v okolju, v katerem delujejo, skrbijo za dotok novih, svežih idej. Uvedba natečajev za najboljše ideje sodelovanja ali vzajemnega nastopanja gospodarske in nevladne organizacije, je ena od možnosti takšnega trajnostnega pristopa k donatorski strategiji. Druga je skupni nastop na razpisih za nepovratna sredstva, ki zahtevajo partnerstvo med nevladno in gospodarsko organizacijo. Vedno pogostejše je tudi 'botrstvo', pri katerem gospodarska družba na osnovi skupnih interesov 'posvoji' nevladno organizacijo, ji pomaga pri uresničevanju poslanstva ter hkrati sama dolgoročno družbeno odgovorno deluje.

Nujnosti družbeno odgovornega delovanja se zavedajo mnoga podjetja, ki kljub zmanjšanju proračunov za donacije še naprej podpirajo partnerje iz nevladnega sektorja. S korporativnim prostovoljstvom, pri katerem se zaposleni podjetja pridružijo nevladnim organizacijam pri humanitarnih in drugih akcijah, podjetja namesto denarja donirajo čas in znanje.

VSEBINE SVETOVANJA IN SODELOVANJA:
  1. Razvoj projektnih idej, ki lahko omogočajo hkratno uresničevanje poslanstva nevladne organizacije in komuniciranje prizadevanj po družbeno odgovornem delovanju gospodarske družbe.
  2. Priprava dokumentacije za prijavo na razpise, ki zahtevajo partnerstvo med gospodarskimi družbami in nevladnimi organizacijami.
  3. Izvedba natečajev, preko katerih gospodarska družba išče inovativne in prodorne projekte, ki jih je kot donator pripravljena podpreti.
  4. Priprava nabora nevladnih organizacij, primernih za botrstvo ali druge oblike trajnega partnerskega povezovanja.
  5. Oblikovanje PR strategije za nevladne organizacije, podjetja in partnerstva.
  6. Pomoč podjetjem pri organizaciji korporativno prostovoljskih akcij in drugih dogodkov za razvoj projektnih timov v sodelovanju z nevladnimi organizacijami.

Za več informacij o specifičnem vprašanju kontaktirajte naše svetovalce preko spodnjega kontaktnega obrazca.
KONTAKTNI OBRAZEC
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke