LOBIRANJE IN PRITISK NA ODLOČEVALCE

Nevladne organizacije pri svojem delu v marsikaterem zakonskem in podzakonskem aktu prepoznajo glavni razlog za zaviranje napredka oziroma omejitve za razvoj področja, na katerem delujejo. Ovire želijo odpraviti, pri tem pa naletijo na temeljno vprašanje: kako doseči spremembe pri zakonodajalcih, kje začeti in koga poklicati?

CNVOS polje in razsežnost zagovorništva dobro pozna in lahko nevladnim organizacijam pomaga doseči spremembe, ki si jih želijo.* Pomagamo vam pripraviti celovito zagovorniško/lobistično akcijo; identificiramo predpise, ki jih je potrebno spremeniti za dosego ciljev; identificiramo točke vpliva in ključne odločevalce; zapišemo nova določila ter svetujemo, kako jih zagovarjati na vseh ravneh v postopku sprejemanja.

Poleg koordinirane in dobre načrtovane zagovorniške in/ali lobistične akcije je potreben tudi nomotehnično neoporečen zapis zakonske rešitve, ki je temeljito podprt tako z analizo problema, izčrpnim pojasnilom učinkov rešitve ter njenega finančnega vpliva. Vse skupaj brez pritiska na odločevalce največkrat nima uspeha, zato vam pomagamo oblikovati premišljen individualni oziroma medijski pristop za dosego ciljev

*CNVOS pomaga in sodeluje zgolj pri tistih spremembah in rešitvah, ki jih ocenimo za razumne in pravične.
 
Za več informacij o specifičnem vprašanju kontaktirajte naše svetovalce preko spodnjega kontaktnega obrazca.
KONTAKTNI OBRAZEC
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke