PROMOVIRAMO VKLJUČEVANJE DRŽAVLJANOV V NASTAJANJE PREDPISOV

Vztrajno prizadevanje za čim večjo odprtost in transparentnost zakonodajnih postopkov je vse od naših začetkov ena od temeljnih aktivnosti CNVOS.

Sodelovali smo pri nastajanju Resolucije o normativni dejavnosti in pri spremembah Poslovnika Vlade RS, dveh temeljnih dokumentov, ki urejata sodelovanje javnosti pri pripravi predpisov v Republiki Sloveniji. Redno spremljamo njuno izvajanje ter opozarjamo na pomanjkljivosti pri praksi državnih organov. Intenzivno sledimo tudi tujim dobrim praksam in si prizadevamo za njihovo implementacijo v Sloveniji. Odprtost normativnih postopkov promoviramo tudi z organizacijo različnih konferenc in posvetov.

Od 2009 naprej deluje naš spletni Števec kršitev Resolucije o normativni dejavnosti, s katerim merimo, koliko in kako se vladni organi držijo z resolucijo predpisanega 30-dnevnega roka za javno zbiranje pripomb na osnutke predpisov.

AKTUALNO

2756
17. 07. 2017|NOVICE

(Ne)kdo hoče slabe zakone?!

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v javno razpravo dalo osnutek Zakona o spodbujanju investicij. A … ne le, da je rok za podajo pripomb na tako pomemben zakon prekratek, objavili niso niti analize stanja in razlogov za sprejem niti ne predvidenih finančnih posledic, kar bi moral biti v tem primeru higienični minimum. Podobno kršitev si je privoščilo tudi Ministrstvo za okolje in prostor.
PRIKAŽI VEČ
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke