KONTAKT

MAJA SPORN
TEL: +386 1 542 14 22
FAX: +386 1 542 14 24
E-mail: maja.sporn@cnvos.si
SEMINARJI PO MERI ORGANIZACIJE
Želite za vašo organizacijo organizirati seminar, ki je prilagojen vašim zahtevam in ki upošteva posebnosti vašega dela? CNVOS lahko za vas organizira seminar po meri, kjer skupaj z vami poiščemo vsebine, ki bi bile primerne ravno za vašo organizacijo. 
Več o tem ...

IZOBRAŽEVANJA - PRAVO ZA NVO

Tako kot v življenju posameznikov pravo in pravna določila igrajo pomembno vlogo tudi pri delovanju nevladnih organizacij. Slednje si le stežka privoščijo zaposlitev pravnega strokovnjaka, zato je osnovno in napredno poznavanje pravnih vprašanj in okvirov več kot dobrodošla. Vložek v izobraževanje na področju prava za NVO se tako hitro povrne in je dobra naložba v prihodnost nevladne organizacije.
 

PRIDOBITNE DEJAVNOSTI
Veliko nevladnih organizacij misli, da so pridobitne dejavnosti zgolj v domeni tržno usmerjenih podjetij, vendar čedalje bolj v ospredje stopa dejstvo, da lahko nevladne organizacije s trženjem svojih storitev oziroma izdelkov na trgu uravnotežijo svoje finance. Za opravljanje teh dejavnosti je potrebno poznavanje zakonodaje, za čim boljši izkupiček na koncu pa je potrebno tudi dobro poznavanje davčnih pravil. Delavnice CNVOS se usmerjajo ravno na ta vidik in omogočajo nevladnim organizacijam čim boljši izkoristek.

OBLIKE ZAPOSLITVE IN DELA
Poznavanje pravnih podlag za sklenitev sodelovanja z občasnimi, rednimi in stalnimi sodelavci (p)ostaja nočna mora vsake nevladne organizacije. Spremembe na področju davčnih obračunov, zakonodaje pri sklepanju pogodb za določen in nedoločen čas, spremembe na področju avtorskih pogodb je potrebno spremljati redno, saj zgolj s tem NVO doseže najbolj optimalen stroškovni vidik. Delavnice pod vodstvom strokovnjakov vam pomagajo razumeti in izbrati najboljšo obliko sklepanja pogodb (stroškovno in pravno), vas seznanijo s pastmi delovnopravne zakonodaje in zakona o prostovoljcih.

SODOBNO UPRAVLJANJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ
Sodobno upravljanje nevladnih organizacij pomeni osvajanje modelov učinkovitosti, visoke profesionalnosti in hitrega odzivanja. Pravna oblika organizacije s svojo notranjo sistematizacijo omogoča prilagodljivost ter uspeh pri doseganju ciljev. Delavnice vas seznanijo z obveznimi pravilniki v organizacijah, vam pomagajo razumeti koncept članstva in vam predstavijo bistvene elemente statuta oziroma ustanovnega akta nevladne organizacije.
 
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke