KONTAKT

Telefon: +386 1 542 14 22
Faks: +386 1 542 14 24
E-mail: info@cnvos.si
SEMINARJI PO MERI ORGANIZACIJE
Želite za vašo organizacijo organizirati seminar, ki je prilagojen vašim zahtevam in ki upošteva posebnosti vašega dela? CNVOS lahko za vas organizira seminar po meri, kjer skupaj z vami poiščemo vsebine, ki bi bile primerne ravno za vašo organizacijo. 
Več o tem ...

IZOBRAŽEVANJA - VODENJE ORGANIZACIJE

Uspešno vodena organizacija vedno pomeni prihranek časa in delovno učinkovitost, vendar se kljub temu marsikdo še vedno otepa znanja, s katerim bi to lažje dosegel. CNVOS znotraj izobraževalnega modula kakovostnega upravljanja z organizacijami zagovarja celostni pristop preko različnih izobraževalnih sklopov, ki pripelje do najboljših rešitev in učinkovitosti.

 
UČINKOVITO VODENJE ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE
Dobra ekipa sodelavcev je osnova za uspešno delo organizacije, dober in v prihodnost usmerjen vodja pa je ključ do tega uspeha. Učinkovito vodenje ne pomeni zgolj dobrega poznavanja področja dejavnosti, temveč pomeni spretno komuniciranje, motiviranje, organiziranje delovnega procesa, spremljanje sodelavcev in sprejemanje pravilnih strateških odločitev. Veliko lastnosti dobrega vodenja je mogoče osvojiti s treningom, čigar pomen prepoznavajo tudi najuspešnejša podjetja po celem svetu. Včasih so zgolj majhne poteze tiste, ki naredijo tako vodjo kot celo ekipo več kot uspešno.
 
STRATEŠKO NAČRTOVANJE
Strateški načrt je zemljevid delovanja organizacije; znotraj njega se skriva izhodišče, na njem določimo cilj in do njega začrtamo pot. O načinu potovanja posamezniki razmišljajo že ob odhodu na morje, zato si organizacije svojega “potovanja” brez strateškega načrta ne smejo privoščiti. Z izobraževanjem na področju oblikovanja strategije pomagamo nevladnim organizacijam razmisliti o njihovi poti v prihodnost ter o odgovorih na izzive, ki so pred njimi. Ob pomoči mentorja NVO določijo vizijo, poiščejo cilje ter razmislijo o načinih, s katerimi bodo vse skupaj dosegli.

PROJEKTNI MENEDŽMENT
Uspešno izvajanje projektov je najboljši način za pridobivanje novih sredstev; poleg polnega polja referenc v novih razpisnih prijavah z odmevnimi projekti prepričate tudi donatorje in sponzorje. Slednjim uspešno izvedeni projekti sporočajo, da sta njihovo zaupanje in vložek upravičena. Vodenje projektov ni enostavna naloga, saj pomeni kompleksno obvladovanje več področij dela, razumevanje projektnega ciklusa, pričakovanja financerjev, pripravo projektne ideje, uspešno komunikacijo s partnerji, itd. Vsebine delavnic obravnavajo vse tiste vsebine, ki jih nevladna organizacija potrebuje od prvega razmisleka o projektni ideji do oddaje poštne pošiljke, v kateri se nahaja zaključno poročilo.

KOMUNICIRANJE Z JAVNOSTMI
Visoko razvite komunikacijske veščine in oblikovana komunikacijska strategija delo nevladnih organizacij na najboljši način predstavijo različnim javnostim, financerjem, sponzorjem in donatorjem. Ob pomoči sodobne informacijske tehnologije in izdelane strategije komuniciranja z javnostmi, mediji, odločevalci itn. lahko pomembne informacije primerno predstavijo pravzaprav vse nevladne organizacije. Delavnica pomaga udeležencem pri pripravi učinkovite strategije, ki vsebuje praktične primere dobre prakse, ter je posvečena tudi komuniciranju v nevladni orgaziciji, kamor sodijo krizno komuniciranje, priprava pisnih gradiv, prezentacij, javno nastopanje.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke