Izobraževanje

BRANJE RAČUNOVODSKIH POROČIL OD OBRAZCA DO VSEBINE

Datum izobraževanja:

Četrtek, 9. 3. 2017,
od 15:00 do 18:30

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

63,44 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si

Delavnica v tem terminu je odpovedana. O morebitnem novem terminu vas bomo obvestili z objavo na tem spletnem mestu.

Delavnica, še posebej namenjena direktorjem/vodilnim v nevladnih organizacijah, na kateri boste izvedeli, kako pomembno je dobro in računovodsko pravilno napisano letno poročilo in kaj vaše letno poročilo pove vašim projektnim partnerjem, financerjem, bankam in javnosti. Delavnico bo vodila Simona Novak, ena največjih davčnih in računovodskih strokovnjakinj pri nas. Simona Novak je tudi avtorica knjig Davčni postopek in Enostavno knjigovodstvo.

TERMIN: 9. marec 2017, 15:00–18:30
KRAJ: CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana
TRAJANJE: 4 ure
KOTIZACIJA: 52 EUR + DDV
ROK PRIJAVE: 1. 3. 2017 oziroma do zapolnitve prostih mest
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.


IZ VSEBINE:
  • splošno o novostih, ki jih prinašajo Slovenski računovodskimi standardi (2016),
  • Slovenski računovodski standard 33 (2016) – predstavitev,
  • ostale novosti v standardih, pomembne tudi za društva in invalidske organizacije,
  • posebnosti izkazovanja postavk v Bilanci stanja,
  • posebnosti izkazovanja v Izkazu poslovnega izida,
  • pridobitna in nepridobitna dejavnost in obračun davka od dohodkov pravnih oseb,
  • posebnosti prevrednotovanja,
  • vrste in vsebine posebnih preglednic in pojasnil k računovodskim izkazom,
  • vloga predsednika društva pri izdelavi in predstavitvi računovodskih in davčnih izkazov,
  • odgovornosti in globe.BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Simona Novak je univerzitetna diplomirana ekonomistka, članica upravnega odbora pri Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije ter že vrsto let tudi članica Fiskalnega odbora pri Evropski zvezi davčnih svetovalcev. Je avtorica knjig Davčni postopek in Enostavno knjigovodstvo.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke