Izobraževanje

ABC PISANJA PROJEKTNIH PRIJAV - od ideje do projekta

Datum izobraževanja:

29. 03, 05. 04, 11. 04. 2017

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

115,90 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
Vabimo vas na delavnico, na kateri boste spoznali tista temeljna znanja učinkovitega pridobivanja razpisnih sredstev, ki jih mora poznati vsaka nevladna organizacija, ki želi uspešno pluti v vse bolj konkurenčnem svetu razpisnih postopkov.

TERMIN: 29. marec, 5. in 11. april 2017, 16:00 – 18:30
TRAJANJE: 9 pedagoških ur
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 14
ROK PRIJAVE: do zapolnitve prostih mest
KOTIZACIJA: 95 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Zakaj znanja s področja pridobivanja sredstev in pisanja prijav?
V času gospodarske krize, upada sponzorskega in donatorskega vlaganja ter krčenja javnih sredstev je znanje učinkovitega pridobivanja razpisnih nepovratnih sredstev pomembna primerjalna prednost. Poglobljeno obvladovanje tehnik, kako zapisati projektno idejo, da bo skladna z zahtevami razpisa in da bodo zato možnosti za sredstva večje, v vse bolj konkurenčnem sektorju nevladnih organizacij pogosto pomeni razliko med uspehom in neuspehom. Zato se delavnica na eni strani posveča znanjem o tem, kako dobro idejo razviti v konkreten projekt z realnimi možnostmi za uspeh, po drugi strani pa se posveča obravnavi razpisov in njihovih zahtev.


Program

Udeleženci delavnice, ki bo sestavljena iz interaktivnih prezentacij in praktičnih nalog, bodo spoznali učinkovite načine oblikovanja projektne ideje, razvoja projekta ter njegovega prenosa v primeren in prepričljiv 'projektni jezik'.

A – IMAM IDEJO, KAJ PA ZDAJ?
Preden se lotim pisanja, si moram odgovoriti na nekaj vprašanj:
 • Kaj želim doseči?
 • Kaj je glavni (dolgoročni) cilj?
 • Kakšna so naša izhodišča?
 • Ali je ideja skladna s strateškim načrtom organizacije?
 • Ali so aktivnosti smiselne (za organizacijo, ciljne skupine, širši kontekst)?

B - LOGIČNI OKVIR in druga uporabna orodja
 • Pregled najpogostejših orodij, ki nam lahko pomagajo pri oblikovanju prijave.
 • Priprava logičnega okvirja – korak za korakom.

C – RAZPIS JE ZUNAJ, KAJ PA ZDAJ?
 • Je ta razpis pravi za nas? Kdaj se odločiti za prijavo in kdaj priložnost izpustiti?
 • Značilnosti dobre projektne vloge in pogoste napake.
 • Povezava ciljev projekta s cilji razpisa.
 • Oblikovanje partnerstva – kdaj, zakaj in s kom.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah pripravila in vodila številne projekte, financirane s strani domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih donatorjev.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke