Izobraževanje

SKLENITEV IN ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI

Datum izobraževanja:

Četrtek, 25. 5. 2017,
od 16:00 do 18:30

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

51,24 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
DELAVNICA JE ODPOVEDANA

Vabimo vas na krajšo delavnico, na kateri vam bomo predstavili vse, kar morate vedeti o sklenitvi pogodbe o zaposlitvi in kako postopati, ko je pogodbo o zaposlitvi potrebno prekiniti.

TERMIN: 25. maj 2017, 16:00 – 18:30
TRAJANJE: 3 ure
KOTIZACIJA: 42 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Zaradi nerednega financiranja programov in projektov ali zaradi izpadov javnih sredstev je prilagodljivost in fleksibilnost nevladnih organizacij pogosto nujna tudi na področju zaposlovanja. Pri tem je treba spoštovati tako predpise s področja delovnih razmerij kot tudi predpise s področja preprečevanja zaposlovanja na črno in obveznih socialnih prispevkov. Za uspešno urejanje razmerij z delavci pa je poleg poznavanja zakonodaje ključna predvsem dobra pogodba o zaposlitvi, ki nam lahko prihrani marsikateri morebitni zaplet v prihodnje.

Nevladne organizacije se tako kot drugi delodajalci slej ko prej srečajo tudi s situacijo, ko je pogodbo o zaposlitvi potrebno prekiniti – ker npr. ni več zadostnih sredstev za plače ali pa ker z delavcem nismo zadovoljni. Pri tem je ključno, da se odpoved izpelje ob upoštevanju vseh zakonskih pravil, saj lahko nezakonita odpoved hitro pripelje do neljubih finančnih in drugih posledic.

Da bi bilo težav pri sklepanju in odpovedovanju pogodb o zaposlitvi čim manj, smo pripravili krajšo delavnico o zaposlovanju, prilagojeno nevladnih organizacijam, ki bo udeležencem ob koncu podala sledeča znanja:
 • na kaj paziti, če na novo zaposlujemo in imamo delavca že izbranega,
 • kaj vse moramo storiti, preden podpišemo pogodbo o zaposlitvi,
 • kaj vse je nujno, da nevladna organizacija kot delodajalec napiše v pogodbo o zaposlitvi, da se zavaruje,
 • katere so »pasti« sklepanja pogodb za določen čas in kdaj se to finančno več ne izplača,
 • na kaj paziti pri podaji odpovedi pogodbe o zaposlitvi.


Program

 1. Na kaj paziti pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi?
 2. Postopek izbora delavca.
 3. Obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi.
 4. Priporočljive sestavine pogodbe o zaposlitvi (kako se lahko delodajalec zavaruje, kako naredi delovni proces čim bolj prožen, kako urediti pogodbo v primeru negotovih prihodnjih sredstev, kako na višino plače vplivajo nova pravila o minimalni plači, katero kolektivno pogodbo upoštevati, itd.).
 5. Sklepanje pogodb o zaposlitvi za določen čas (kdaj je to dovoljeno, kdaj je smiselno in kdaj ne, koliko to dodatno stane delodajalca, itd.).
 6. Načini redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi (odpoved iz poslovnih razlogov, iz krivdnih razlogov ali iz razloga nesposobnosti) in na kaj pri tem paziti.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavatelj

Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, je strokovnjak s področja nomotehnike in normativne dejavnosti, ki je sodeloval pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah v korist nevladnih organizacij.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke