Izobraževanje

KAKO ZNIŽATI STROŠKE IN POVEČATI UČINKOVITOST POSLOVANJA Z UVEDBO RAČUNOVODSTVA V ORGANIZACIJO?

Datum izobraževanja:

Sreda, 27. 9. 2017,
od 16:00 do 18:30

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

51,24 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
Vabimo vas na krajši seminar, na katerem vam bomo na enostaven in praktičen način predstavili, kako uvesti del računovodstva v lastno organizacijo in s tem znižati stroške poslovanja, povečati pregled nad svojim poslovanjem ter si zagotoviti vpogled v vsakem trenutku.

TERMIN:
27. september 2017, 16:00 – 18:30
TRAJANJE: 3 ure
KOTIZACIJA: 42 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Zakaj uvesti del računovodstva v lastno organizacijo?
Uvedba dela računovodstva v lastno organizacijo lahko pomeni za NVO pomembno primerjalno prednost. Ne le zato, ker si s tem zniža stroške svojega delovanja, temveč tudi zato, ker tako poveča pregled nad poslovanjem in pomembno skrajša odzivni čas. Nemalokrat se namreč zgodi, da pri pripravi poročil in projektnih vlog potrebujemo takojšnje informacije, kar v primeru izključno zunanjega računovodstva ni vedno mogoče.

Zato smo za vas pripravili krajši seminar, na katerem vam bomo na enostaven in praktičen način predstavili osnove vodenja računovodstva. Spoznali boste, kako uvesti del računovodstva v lastno organizacijo, katere so prednosti in katere slabosti lastnega vodenja. Pogovarjali se bomo o težavah z zunanjim računovodstvom, kako se jim izogniti ter kako ji reševati. Na praktičnih primerih boste spoznali, kako si lahko izračune (avtorski honorar, izračun plače, dohodnina) pripravite sami. Predstavili vam bomo tudi računovodski program, preko katerega bomo na praktičnih primerih poknjižili osnovne dogodke.

Delavnica je namenjena vsem, ki v nevladnih organizacijah skrbijo za ustreznost dokumentacije in so vmesni člen med organizacijo ter zunanjim računovodstvom.

 

Program

  1. Pregled osnovnih poslovnih dokumentov in posebnosti, ki se izražajo pri knjiženju poslovnih dogodkov.
  2. Osnove vodenja računovodstva, stroškovna mesta, vpliv projektov na bilančni rezultat in posebnosti.
  3. Kako uvesti del računovodstva v lastno organizacijo, prednosti in slabosti lastnega vodenja.
  4. Zakaj pride do konfliktov z zunanjim računovodstvom, kako se jim izogniti ter kako jih reševati.
  5. Knjiženje poslovnih dogodkov v računovodskem programu.
  6. Pregled osnovnih izračunov, ki jih lahko naredimo sami (avtorski honorar, izračun plač, dohodnina ipd).
  7. Vprašanja in odgovori.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Maja Sporn, dipl. ekonomistka, zaposlena kot vodja financ na CNVOS. Že vrsto let se ukvarja z računovodstvom in financami. Sprva v gospodarstvu, zadnje štiri leta pa v nevladnem sektorju, kjer je zadolžena za vodenje financ, vključno z večjim delom računovodstva, pripravo finančnih zahtevkov in spremljanjem finančnega vodenja projektov.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke