Izobraževanje

PRIDOBIVANJE SREDSTEV IN USPEŠNO PISANJE PROJEKTNIH PRIJAV

Datum izobraževanja:

04. 10, 11. 10, 18. 10. 2017

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

305,00 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
Vabimo vas na tridnevno usposabljanje, ki se na eni strani posveča znanjem o tem, kako dobro idejo razviti v konkreten projekt z realnimi možnostmi za uspeh, po drugi strani pa obravnavi razpisov in njihovih zahtev. Rezultat je konkretna projektna vloga za razpis, pisana na kožo organizaciji in njenemu programu, ob tem pa še spoznavanje dobrih praks, obvladovanje izpolnjevanja množice razpisnih obrazcev, uporaba besed, ki prepričajo razpisno komisijo, in mnoge druge pomembne podrobnosti.

OBLIKA DELAVNICE: Trening
TERMIN: 4., 11. in 18. oktober 2017, 9:00 – 16:00
OBSEG: 24 ur
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 14
ROK PRIJAVE: do 2. 10. do 10. ure oziroma do zapolnitve prostih mest
KOTIZACIJA: 250 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Zakaj znanja s področja pridobivanja sredstev in pisanja prijav?
V času gospodarske krize, upada sponzorskega in donatorskega vlaganja ter krčenja javnih sredstev je znanje učinkovitega pridobivanja razpisnih nepovratnih sredstev pomembna primerjalna prednost. Poglobljeno obvladovanje tehnik, kako zapisati projektno idejo, da bo skladna z zahtevami razpisa in da bodo zato možnosti za sredstva večje, v vse bolj konkurenčnem sektorju nevladnih organizacij pogosto pomeni razliko med uspehom in neuspehom.

Zato se usposabljanje na eni strani posveča znanjem o tem, kako dobro idejo razviti v konkreten projekt z realnimi možnostmi za uspeh, po drugi strani pa se posveča obravnavi razpisov in njihovih zahtev. Rezultat je konkretna projektna vloga za razpis, pisana na kožo organizaciji in njenemu programu, ob tem pa še spoznavanje dobrih praks, obvladovanje izpolnjevanja množice razpisnih obrazcev, uporaba besed, ki prepričajo razpisno komisijo, in mnoge druge pomembne podrobnosti.


Program

CILJI DELAVNICE:
 • Znati prepoznati in razviti projektne ideje.
 • Razumeti zahteve razpisov in znati v skladu z njimi prilagoditi projektno idejo.
 • Razumeti in znati napisati projektno Logično matrico.
 • Znati pripraviti proračun projekta.
 • Razumeti načela pisanja projektne vloge in znati napisati le-to.

VSEBINA DELAVNICE:

1. Od poslanstva organizacije do projektne ideje
 • Poslanstvo
 • Vizija
 • Strateški cilji
 • Iskanje projektnih idej

2. Iskanje financerjev in prilagajanje projektnih idej

 • Kje in kako najti razpis?
 • Od ideje do projektne prijave

3. Pisanje projekta
 • Kaj vsebuje razpisna dokumentacija?
 • Problemska analiza
 • Logični okvir
 • Kako opredeliti namen, cilje in rezultate?
 • Časovnica
 • Finančni načrt
 • Preverjanje kakovosti projekta

NAČIN DELA:
Delavnica bo sestavljena iz interaktivnih prezentacij in praktičnih nalog.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah pripravila in vodila številne projekte, financirane s strani domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih donatorjev.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke