Izobraževanje

VODENJE PROJEKTOV. ZNANJE ZA ODMEVNE PROJEKTE Z DODANO VREDNOSTJO

Datum izobraževanja:

07. 11, 14. 11. 2017

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

195,20 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si

Delavnica je v tem terminu odpovedana.

Vabimo vas na dvodnevno delavnico, na kateri boste s pomočjo predavateljice z večletnimi izkušnjami na področju vodenja projektov in pridobivanja sredstev spoznali vse, kar nevladna organizacija potrebuje na poti od projektne ideje do zadnje pike zaključnega poročila.

TERMIN: 7. in 14. november 2017, 09:00 – 16:00
TRAJANJE: 16 pedagoških ur
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 14
KOTIZACIJA: 160 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Zakaj znanja o učinkovitem vodenju projektov?

Uspešno izvajanje projektov je najboljši način za pridobivanje novih sredstev. Dobri projekti so referenca, ki poglablja zaupanje med nevladno organizacijo in financerji, hkrati pa potencialnim novim donatorjem sporoča, da boste z njihovim vložkom dosegli ali presegli zastavljene cilje. Zato se izplača graditi kompetence projektnih vodij, toliko bolj ker samo dobro obvladovanje kompleksnih projektnih nalog v resnici pomeni razliko med racionalno porabo časa in denarja na eni strani ter neuspehom na drugi.

Delavnica Vodenje prinaša poglobljena znanja in odgovore na vprašanja: Kako delovati po uspehu na razpisu, zgraditi projektni tim in koordinirati delo vseh partnerjev? Kako učinkovito izkoristiti potenciale kadrov? Kako učinkovito komunicirati o projektu in vključevati ciljne skupine? Kako upravljati s tveganji med izvajanjem projekta? Kako evalvirati uspešnost projekta? Katera informacijska orodja nam pri tem pomagajo? Ali drugače: vse, kar nevladna organizacija potrebuje na poti od projektne ideje do zadnje pike zaključnega poročila.

Udeleženci delavnice se učijo veščin vodenja projektov s praktičnimi vajami, ki jih s pomočjo predavateljice izvajajo na podlagi lastnih projektnih konceptov.


Program

NAČRTOVANJE ZA USPEH. Kakšen je projektni ciklus in kje sta resnični začetek in konec projekta? Kaj so najpomembnejši koraki, ki vsakega vodjo projekta čakajo na poti od projektne ideje od poročanja?

IZVAJANJE PROJEKTA. Da bo projekt tekel gladko, je treba znati voditi delovne skupine in delovna srečanja, trdno držati v rokah niti projektnega tima, jasno in učinkovito komunicirati, spremljati izvajanje in porabo … Skoraj nikoli ne gre brez nekaj kriznega menedžmenta in reševanja konfliktov, ki pa jih je mogoče obvladovati predvsem s pravočasnim nadzorom in vrednotenjem etapnih ciljev.

UPRAVLJANJE S TVEGANJI. Noben večji projekt še nikoli ni bil izveden pravočasno, znotraj proračuna in z istimi ljudmi, ki so ga začeli. Vaš ne bo prvi…kako se torej spopasti s tveganji pravočasno in učinkovito?

MENEDŽMENT MEDNARODNIH PROJEKTOV. Kakšne so posebnosti, ko vodimo mednarodni projekt s številnimi partnerji, ki niso enako odzivni in si svoje naloge na različne načine razlagajo?

POROČANJE IN REVIZIJA. Poročilo o porabi sredstev je pravica financerja, še mnogo bolj pa informacija izvajalcu projekta. Vsebinsko poročilo je dobro zato, da nam pove, ali smo dosegli cilje. Finančno poročilo sporoča, kako in za kakšne izdelke in storitve je šel denar.

EVALVACIJA PROJEKTA. Z evalvacijo identificiramo pomembne dosežke in priložnosti za izboljšavo. Ugotovitve nam pomagajo pri opredelitvi potrebnih sprememb projekta in načrtovanju novih projektov. Z evalvacijo si odgovorimo na vprašanje: Kaj in kako lahko naslednjič opravimo bolje?


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah pripravila in vodila številne projekte, financirane s strani domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih donatorjev.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke