Izobraževanje

S TRAJNOSTNIM FINANCIRANJEM DO VEČJE VARNOSTI IN NEODVISNOSTI NVO

Datum izobraževanja:

Ponedeljek, 11. 12. 2017,
od 16:00 do 18:30

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

51,24 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
Vabimo vas na kratko delavnico, na kateri vam bomo predstavili temeljna načela trajnostnega financiranja NVO - praktičnega, sistematičnega in inovativnega pristopa k dolgoročnemu zagotavljanju sredstev iz različnih virov, ki je usklajen s potrebami in interesi posamezne organizacije.

TERMIN: 14. december 2017, 16:00 – 18:30
TRAJANJE: 3 ure
KOTIZACIJA: 42 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Trajnostno financiranje ni zgolj izboljšanje vaših veščin zbiranja sredstev ali identifikacija enega, večnega vira financiranja. Je praktičen, sistematičen in inovativen pristop k dolgoročnemu zagotavljanju sredstev iz različnih virov, ki je usklajen s potrebami in interesi posamezne organizacije. Z njegovo pomočjo si NVO zagotovijo večjo varnost, hkrati pa ohranijo visok nivo samostojnosti.

Zato smo na CNVOS pripravili kratko delavnico, na kateri vam bomo predstavili temeljna načela trajnostnega financiranja NVO. Udeleženci bodo spoznali, kako raziskati potencialne vire na različnih področjih - od donacij, članarin in razpisov do javnih naročil in tržnih aktivnosti. Se odločiti, katere od njih je smiselno izkoristiti in katere morda opustiti. Ter najpomembnejše, kako oceniti učinek razpršenega financiranja na dolgoročno vzdržnost organizacije.

Da boste pri tem kar najbolj učinkoviti, vam bomo predstavili t.i. »trajnostno sonce«, 6 korakov, s pomočjo katerih lahko vedno preverite kje na poti k trajnostnemu financiranju ste in kako naprej. Razjasnili bomo tudi nekaj mitov in resnic o opravljanju tržnih dejavnosti v nevladnih organizacijah, predvsem pa bomo prek različnih interaktivnih vaj skupaj odkrivali vaše šibke in močne točke ter za najšibkejša področja nanizali ideje za izboljšanje, ki vam bodo pomagale zaščiti finančno prihodnost vaše organizacije, brez da bi pri tem žrtvovali svojo neodvisnost ali poslanstvo.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah pripravila in vodila številne projekte, financirane s strani domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih donatorjev.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke