Izobraževanje

ABC SPREMLJANJA IN VREDNOTENJA

Datum izobraževanja:

17. 05, 23. 05, 30. 05. 2017

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

115,90 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
Delavnica je odpovedana.

Delavnica za vse tiste, ki se prvič soočajo s spremljanjem in vrednotenjem svojih projektnih aktivnosti. Delavnica je še posebej namenjena tistim, ki na ravni projekta ali organizacije skrbijo za spremljanje in vrednotenje ter uporabo rezultatov le-teh za izboljševanje dela organizacije. Delavnico bo vodila Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, ki ima za sabo več kot 100 uspešno izvedenih tako domačih kot mednarodnih projektov.

TERMIN: 17., 23. in 30. maj 2017, 16:00 – 18:30
OBSEG: 9 pedagoških ur
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 14
KOTIZACIJA: 95 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.
ROK PRIJAVE: do 15. maja oziroma do zapolnitve prostih mest

PROGRAM:
 • terminologija in različna raba spremljanja in vrednotenja,
 • načrtovanje spremljanja in vrednotenja na ravni projekta,
 • načrtovanje spremljanja in vrednotenja na ravni organizacije,
 • izbira metode in postavitev kazalnikov,
 • kvalitativni in kvantitativni načini zbiranja podatkov,
 • na kaj moramo paziti pri načrtovanju in izvedbi vrednotenja,
 • priprava načrta za izboljšave.

PO DELAVNICI BODO UDELEŽENCI:
 • znali zasnovati spremljanje in vrednotenje posameznega projekta,
 • znali izbrati prave metode za posamezno aktivnost,
 • spoznali načine, kako oceniti dolgoročni učinek projekta in manj oprijemljive rezultate,
 • prepoznali lastno vlogo pri spremljanju in vrednotenju projektov in
 • znali pripraviti načrt za vpeljavo izboljšav, ki temeljijo na rezultatih spremljanja in vrednotenja.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah pripravila in vodila številne projekte, financirane s strani domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih donatorjev.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke