Izobraževanje

OSNOVE RAČUNOVODSTVA ZA USPEŠNEJŠE FINANČNO VODENJE PROJEKTA

Datum izobraževanja:

Sreda, 24. 5. 2017,
od 16:00 do 18:30

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

51,24 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
DELAVNICA JE ODPOVEDANA

Seminar, na katerem boste dobili vpogled v celovit in praktičen postopek finančnega vodenja projektov ter v pasti in zanke, ki se jim je pri finančnem vodenju dobro izogniti. Poudarek bo na osnovnih računovodskih pravilih, ki lahko finančnim vodjem pomagajo, da bolje razumejo in opravijo svoje delo.

TERMIN: 24. maj 2017, 16:00–18:30
KRAJ: CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana
TRAJANJE: 3 ure
KOTIZACIJA: 42 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Računovodsko spremljanje in finančno vodenje projektov je kompleksno in specifično strokovno področje. Poleg poznavanja zakonodaje na področju financ in računovodstva se od zaposlenih, ki so zadolženi za finančno vodenje projektov, zahteva tudi poznavanje pogojev financiranja projekta, zagotavljanje revizijske sledljivosti in usklajevanje vidikov vodenja projekta ter ustrezno načrtovanje denarnih tokov. Seminar, na katerem boste dobili vpogled v celovit in praktičen postopek finančnega vodenja projektov ter v pasti in zanke, ki se jim je pri finančnem vodenju dobro izogniti. Poudarek bo na osnovnih računovodskih pravilih, ki lahko finančnim vodjem pomagajo, da bolje razumejo in opravijo svoje delo.


Program

  • nevladna organizacija – obrazložitev v računovodskem pomenu,
  • dvojno financiranje,
  • najpogostejši pogoji financerjev po projektih,
  • stroški projekta po kategorijah v povezavi z osnovami računovodstva,
  • finančno načrtovanje in revizijska sled.BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Maja Sporn, dipl. ekonomistka, zaposlena kot vodja financ na CNVOS. Že vrsto let se ukvarja z računovodstvom in financami. Sprva v gospodarstvu, zadnje štiri leta pa v nevladnem sektorju, kjer je zadolžena za vodenje financ, vključno z večjim delom računovodstva, pripravo finančnih zahtevkov in spremljanjem finančnega vodenja projektov.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke