Izobraževanje

CROWDFUNDING ZA NEVLADNIKE

Datum izobraževanja:

Torek, 9. 5. 2017,
od 16:00 do 18:30

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

51,24 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
Množično financiranje ali crowdfunding je ena od alternativ za financiranje nevladnih organizacij in njihovih projektov. Kristina Lauš in Velibor Panić iz hrvaške agencije Brodoto nam bosta predstavila dobre in uspešne crowdfunding primere iz nevladniške prakse in pokazala, kdaj in kako se crowdfunding kampanje sploh lotiti. Agencija Brodoto izvaja crowdfunding kampanje po celotnem Balkanu.

TERMIN: 9. maj 2017, 16:00 – 18:30
TRAJANJE: 3 ure
ROK PRIJAVE: do zapolnitve prostih mest
KOTIZACIJA: 42 EUR + DDV
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.


1. del: UVOD V CROWDFUNDING

  • Crowdfunding kot sredstvo financiranja
  • Crowdfunding trendi
  • Nevladniške crowdfunding kampanje

2. del: NAČRTOVANJE CROWDFUNDING KAMPANJE

  • Faze crowdfunding kampanje
  • Finančni načrt, izbor crowdfunding platforme
  • Vizualna predstavitev, video, nagrade za podpornike
  • Komunikacija (odnosi s mediji, družbena omrežja)


Predavanje bo v hrvaškem jeziku.BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.Predavatelja

Brodoto je hrvaška kreativna agencija, specializirana za kreiranje crowdfunding kampanj s socialnim učinkom. Med njihovimi naročniki so med drugim Greenpeace, Amnesty in Združeni narodi s programom za razvoj in množičnih političnih pobud … Kristina Lauš in Velibor Panić, oba del ožje Brodotove ekipe, sta strokovnjaka za crowdfunding kampanje in (nove) medije.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke