Izobraževanje

Delavnica izpopolnjevanja prijave na razpis SOVRAŽNI GOVOR

Datum izobraževanja:

Četrtek, 1. 6. 2017,
od 10:00 do 15:00

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

97,60 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si

Delavnica je odpovedana!

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje, svobodo in varnost je v okviru programa za pravice, enakost in državljanstvo objavil javni razpis, namenjen sofinanciranju nacionalnih in mednarodnih projektov na področju spremljanja, preprečevanja in boja proti sovražnemu govoru na spletu za leto 2017.

Slab mesec pred iztekom roka za prijavo bo CNVOS organiziral delavnico izpolnjevanja razpisne dokumentacije, na kateri bodo udeleženci prek interaktivnih medot izboljšali svoje možnosti za uspeh.

TERMIN: 1. junij 2017, 10:00–15:00
TRAJANJE: 6 ur
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: največ 15
KOTIZACIJA: 80 EUR + DDV
ROK PRIJAVE: do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do 26. 5. 2017
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Razpis je namenjen podpori projektom, ki na nacionalni ali mednarodni ravni naslavljajo problem sovražnega govora na spletu. Na voljo je 1.500.000 EUR, organizacije pa lahko prijavljajo projekte v vrednosti vsaj 75.000 EUR (80 % sofinanciranje). Prijavitelj mora sodelovati vsaj še z eno organizacijo.

Iščejo se projekti, ki vključujejo sledeče aktivnosti:
-Študije glede razširjanja sovražnega govora na spletu.
-Razvoj spletnih orodij za boj proti sovražnemu govoru.
-Osveščevalne kampanje.
-Medsebojno učenje in izmjenjava dobrih praks.
-Izobraževalne aktivnosti in krepitev kapacitet ključnih deležnikov.

Pomembne povezave:
-Razpisna dokumentacija 
-Spletna stran Programa za pravosodje, svobodo in varnost


Program

Prvi del delavnice bo namenjen predstavitvi javnega razpisa, vsebine razpisne dokumentacije ter postopka izpolnjevanja prijavnih obrazcev. V drugem, praktično naravnanem delu, bodo udeleženci ob pomoči Veronike Vodlan, projektne svetovalke na CNVOS, izpolnjevali razpisno dokumentacijo. Predavateljica bo udeležencem na voljo tako pri razvoju projektne ideje ter pri njenem preoblikovanju v razpisni jezik kot tudi pri pripravi kakovostnega finančnega načrta. Če bo potrebno, pa tudi pri iskanju projektnih partnerjev.

Na delavnico vabljeni udeleženci, ki ste že razvili konkretno projektno idejo za prijavo projekta in potrebujete pomoč pri njenem preoblikovanju v razpisni jezik. Za kar najbolj učinkovito delo priporočamo, da koncept projekta oziroma predizpolnjeno prijavnico prinesete na delavnico.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavateljica

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah pripravila in vodila številne projekte, financirane s strani domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih donatorjev.
Več
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke