Izobraževanje

STRATEŠKO NAČRTOVANJE ZA NEVLADNIKE: Z MOTIVIRANO EKIPO NAD DOLGOROČNE CILJE ORGANIZACIJE

Datum izobraževanja:

23. 11, 30. 11, 06. 12. 2017

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Cena:

427,00 € (cena vključuje DDV)

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
ELEKTRONSKA PRIJAVA
Delavnica je odpovedana. O naslednjem terminu vas bomo obvestili z objavo na tej spletni strani.

Vabljeni na tridnevno delavnico, ki se temeljito posveča vodenju procesa strateškega načrtovanja v nevladni organizaciji. Ob pomoči predavatelja, moderatorja Mateja Cepina boste spoznali in se naučili, kako v proces načrtovanja vplesti ključne osebe, kako izčistiti svoje poslanstvo, kako si zastaviti izzivalno vizijo ter kako poiskati prave, ambiciozne in hkrati uresničljive strateške cilje. Pri tem bodo v pomoč učinkovite moderatorske metode in tehnike, s katerimi je mogoče sposobne sodelavce povezati v za premagovanje dolgoročnih izzivov motivirano ekipo. Udeleženc prejmejo priročnik Strateško načrtovanje v nevladnih organizacijah.

TERMIN:
23. in 30. november, 6. december 2017, 9.00 - 16.00
TRAJANJE: 3 delovni dnevi po 8 ur, skupaj 24 ur
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 10 organizacij, 2 predstavnika iz posamezne organizacije – zaradi uporabljenih metod je nujno, da se delavnice udeležita po dva predstavnika iz posamezne organizacije
CENA: 350 evrov + ddv na organizacijo (2 osebi)
ROK PRIJAVE: 20. 11. 2017 do 12. ure oz. do zapolnitve prostih mest
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena tistim nevladnikom, ki imajo izkušnje s (so)odločanjem o ključnih stvareh v organizaciji. Zaradi uporabljenih metod je nujno, da se delavnice udeležita po dva predstavnika iz posamezne organizacije.

Zakaj znanja o strateškem načrtovanju?
Strateški načrt je dokument, v katerem organizacija opredeli svoje vrednote, poslanstvo, vizijo in izzive za naslednjih nekaj let. Veliko nevladnih organizacij zaradi pomanjkanja človeških virov daje prednost operativnemu izvajanju projektov, ne pa vprašanjem dolgoročne strategije. Pa vendar se lahko prav z izbiro prave strategije v nekaj letih razvijejo v pomembne, inovativne in vplivne akterje na svojem področju. Potrebno je le pravilno začrtati pot razvoja. Kot se v vsakem majhnem želodu skriva potencial za rast v ogromen hrast, se v vsaki nevladni organizaciji skriva potencial za učinkovit razvoj in odgovarjanje na izzive, ki jih prinaša okolje.

Po koncu delavnice bodo udeleženci znali:
  • prepoznati pomen načrtovanja v nevladnih organizacijah ter analizirati nekaj načrtovalnih procesov,
  • obvladovati temeljne korake strateškega načrtovanja,
  • prepoznati metode moderiranja strateškega načrtovanja v organizacijah,
  • izdelati strateški načrt organizacije in
  • strateški načrt tudi uresničevati v praksi.


BREZPLAČNA UDELEŽBA

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


Predavatelj

MATEJ CEPIN je avtor še svežega priročnika Strateško načrtovanje v nevladnih organizacijah in še mnogih drugih publikacij s področij vodenja, učenja, aktivnega državljanstva, mladinskega dela in civilne družbe. Od leta 2009 vodi nevladno organizacijo Socialna akademija, ki je dejavna na področju aktivnega državljanstva mladih, pred tem pa je 6 let deloval kot vodja Mladinske akademije na Društvu mladinski ceh. Je vodja več nacionalnih in mednarodnih projektov, poleg tega pa nastopa kot trener in moderator za različne skupine v sferi civilne družbe.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke