Izobraževanje

Z vajami čuječnosti do večje učinkovitosti in kreativnosti pri delu

Datum izobraževanja:

Torek, 30. 1. 2018,
od 16:00 do 18:30

Lokacija:

CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Organizator:

CNVOS

Podatki o organizatorju:

Telefon: 01 542 14 22
Faks: 01 542 14 24
e-mail: info@cnvos.si
Dolžina delavnice: 3 šolske ure

Maksimalno število udeležencev:
25

Kotizacija (cene vključujejo DDV):
  • za člane CNVOS - 20 % popusta: 60 €
  • redna cena: 75 €
V skladu s splošnimi pogoji je udeležba mogoča le ob predhodnem plačilu kotizacije. Če boste kotizacijo poravnali na dan delavnice, potrdilo o plačilu prinesite s seboj na pričetek usposabljanja.
ELEKTRONSKA PRIJAVA
Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Čuječnost ni le tehnika, pač pa je proces spoznavanja, sprejemanja in spremembe. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje vaj čuječnosti posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno in globoko izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja in višjega vrednotenja samega sebe, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Nevladniški način dela in življenja je mnogokrat poln hitrih in pomembnih odločitev ter stresnih situacij, ki vodijo v poslabšanje imunskega sistema, izgorelost in posledično v slabšo učinkovitost na delovnem mestu ...

Z vajami in treningi čuječnosti, ki vam jih bo predstavila psihologija Maja Bajt, ena največjih strokovnjakinj s tega področja pri nas, se boste udeleženci delavnice naučili metod in vaj, ki jih boste lahko vsakodnevno uporabljali kot učinkovito orodje za psihološko spoprijemanje s težavami in stresnimi situacijami ter kot metodo za svojo osebnostno rast, za boljše delovanje imunskega sistema in zmanjšanje doživljanja tesnobe ali depresivnosti. Vaje čuječnosti vam bodo pomagale tudi pri krepitvi socialnih in čustvenih spretnosti ter pri izboljšanju učinkovitosti in kreativnosti pri delu.

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena vsem, še posebej pa tistim, ki se pri svojem delu pogosto srečujete s stresnimi situacijami.


 
Brezplačna udeležba
Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice.

POJASNILO: CNVOS si prizadeva za prenos in širjenje temeljnih znanj, pomembnih za uspešno delovanje nevladnih organizacij. Treninge, namenjene pridobivanju poglobljenih znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo profesionalizirane organizacije in njihovi zaposleni, izvajamo brezplačno s pomočjo sredstev Evropskih strukturnih skladov (ESS). Da bi sektorju zagotovili tudi temeljna znanja in s tem zadovoljili celotno paleto potreb nevladnih organizacij, izvajamo tudi plačljive poldnevne in celodnevne delavnice. Vsa tako pridobljena sredstva v celoti namenjamo za izvajanje naših dejavnosti ter za solidarnostno zagotavljanje brezplačnih mest organizacijam, ki na letni ravni razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.


SORODNA IZOBRAŽEVANJA

DatumIzobraževanjePredavatelj
Četrtek, 01. 02. 2018Računovodstvo in letna poročila za društva Simona Novak
Prijava
Torek, 06. 02. 2018Računovodstvo in letna poročila za zavode Simona Novak
Prijava
Četrtek, 15. 02. 2018Družbena omrežja za turistična društvaNina Colarić Cvirn
Prijava
13. 03, 15. 03. 2018Digitalni marketing za nevladne organizacije Jasna Suhadolc
Prijava
Sreda, 14. 03. 2018Prepoznati in obvladati stresMatej Tušak
Prijava
Četrtek, 15. 03. 2018Novosti varstva osebnih podatkov v nevladnih organizacijahMatej Verbajs
Prijava
Torek, 20. 03. 2018Vodenje in motiviranje sodelavcev v nevladnih organizacijah Tamara Valenčič
Prijava
Torek, 27. 03. 2018Vaš uspeh je zapisan v vašem poslovnem modelu Mojca Jović
Prijava
Sreda, 11. 04. 2018NVO in medijiUroš Bonšek
Prijava
Torek, 17. 04. 2018Kreativno razmišljatiAljoša Bagola
Prijava
15. 05, 22. 05, 30. 05. 2018Uspešno vodenje nevladniških projektovVeronika Vodlan
Prijava
29. 05, 31. 05, 05. 06. 2018Moč in uspeh prezentacije Mojca Jović
Prijava
02. 10, 04. 10, 09. 10. 2018Kako učinkovito nevladniško komunicirati?Matjaž Germ, Jernej Verbič, Uroš Bonšek
Prijava
Torek, 16. 10. 2018Učinkovite metode komuniciranja s težavnimi sogovorniki Mojca Jović
Prijava
Četrtek, 18. 10. 2018Pravočasno prepoznati izgorelostMatej Tušak
Prijava
Sreda, 24. 10. 2018Komunicirati kulturoUroš Bonšek
Prijava

Predavateljica

Magistrica Maja Bajt je psihologinja in sociologinja, že več kot desetletje je zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, v zadnjih letih na področju promocije duševnega zdravja. Je ena od največjih strokovnjakih s področja praks čuječnosti pri nas in tudi ena od strokovnih vodij v Društvu za razvoj čuječnosti.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke