novosti varstva osebnih podatkov v nevladnih organizacijah

25. maja 2018 začne veljati in se uporabljati nova evropska uredba o varstvu osebnih podatkov – to je seveda tudi datum, ko bodo nova pravila veljala tudi za vsa društva in druge nevladne organizacije. Delavnica, ki jo bo vodil Matej Verbajs, pravnik in vodja pravne službe na CNVOS, bo prilagojena potrebam nevladnih organizacij, na delavnici boste analizirali in iskali rešitve za najpogostejše situacije v nevladnem sektorju.

Spremembe pravil, ki bodo podrobneje in s primeri predstavljene na delavnici so precejšnje, recimo:

kdaj in kako moramo pridobiti soglasja uporabnikov, katerih podatke hranimo, 

- katere podatke sploh še lahko obdelujemo in uporabljamo,

- kaj sploh narediti z osebnimi podatki, ki jih že imamo, 

- kako po novem hraniti in varovati osebne podatke in

- katere nevladne organizacije morajo imenovati posebno osebe za varstvo osebnih podatkov.

 

Komu je delavnica namenjena?

V prvi vrsti predsednikom, direktorjem, članom upravnih in nadzornih odborov, pa vodjem pisarn in sekretarjem. A delavnica je namenjena tudi vsem tistim, ki delajo z osebnimi podatki – imajo individualne ali skupinske stike z uporabniki pri delu in obdelujejo njihove podatke, skrbijo za evidence, dokumentacijo in za zakonitost dela.

 

Delavnico bo vodil

Matej Verbajs je pravnik in vodja pravne službe CNVOS, ki se že 15 let ukvarja s pravnim svetovanjem nevladnim organizacijam, zanje pripravlja pogodbe, pravilnike, tožbe in druge pravne akte ter izvaja predavanja in delavnice. Sodeloval je pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah in zakonih (tudi pri prihajajočem Zakonu o nevladnih organizacijah) v korist nevladnih organizacij.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]