prepoznati in obvladati stres

Stres je vsakodnevni sopotnik tudi nevladniškega življenja in dela in ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti. Bolezni, povezane z njim, naj bi bile vzrok za več kot polovico obiskov pri zdravniku. Psiholog dr. Matej Tušak bo udeležencem na delavnici razložil in pokazal, zakaj je lahko stres tudi dober, kakšne so lahko posledice stresa za naše zdravje in počutje, kako ga prepoznamo in kako ga s pomočjo tehnik sproščanja tudi uspešno obvladamo.

Udeleženci delavnice boste s predavateljem iskali odgovore, kaj stresorji pri vas sploh so in kaj jih povzroča. Spoznali boste, da je stres lahko tako pozitiven kot negativen. Naučili se boste tehnik učinkovitega soočanja s stresom (dihalne tehnike, avtogeni trening, globoko sproščanje), spoznali, kako stres vpliva na samozavest in se naučili pripraviti na stresni dogodek.

 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, še posebej pa tistim, ki se pri svojem delu pogosto srečujete s stresnimi situacijami in bi se jih radi naučili prepoznati in obvladati.

 

Delavnico bo vodil

Doktor Matej Tušak je psiholog, strokovnjak, ki vrhunskim športnikom pomaga pri premagovanju pogosto največjih ovir, ki jim sami niso kos – psihični pripravi, motivaciji ter soočanju s stresom in premagovanjem stresa, med drugim je sodeloval s Tino Maze, Petro Majdič, Primožem Peterko in Andražem Vehovarjem. Je redni profesor na Fakulteti za šport in je tudi strokovni sodelavec in vodja psihološkega dela projekta @life, osebnega vodiča do zdravja in sreče. Njegova predavanja o prepoznavanju in obvladovanju stresa so izredno cenjena tako v športnem kot tudi v poslovnem svetu.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]