V tokratnih tedenskih novicah s področja prava za NVO si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Izvedbeni načrt Nacionalnega programa za mladino za leti 2018/2019, v Državni zbor pa vložena predlog Zakona o socialnem vključevanju invalidov in predlog Zakona o mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči.

 

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Uradnem listu

  • Pravilnik o izvedbi javnega natečaja za izbiro umetniških del v javnih investicijskih projektih (Uradni list RS št. 9/2018); pravilnik določa pogoje in način imenovanja strokovnih komisij, podrobnejša merila za določitev plačila članom strokovnih komisij, način izvedbe javnega natečaja in višino denarnih nagrad avtorjem umetniških del, izbranih na javnem natečaju, kI je obvezen pri vseh javnih investicijah v novogradnje ali obnove nepremičnin v javni lasti, financiranih ali sofinanciranih z javnimi sredstvi in projektov javno zasebnega investicijskega partnerstva.
  • Zakon o izobraževanju odraslih (ZIO-1) (Uradni list RS št. 6/2018); zakon ureja javni interes na področju izobraževanja odraslih in način uresničevanja javnega interesa na področju izobraževalnih programov za odrasle in dejavnosti na področju izobraževanja odraslih.

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o socialnem vključevanju invalidov (objavljeno 2. 2018); zakon ureja pravice in podelitev statusa invalida osebam s trajnimi prirojenimi ali pridobljenimi okvarami, ki se zaradi invalidnosti ne morejo socialno vključevati v skupnost brez nudenja storitev socialnega vključevanja in ne morejo samostojno opravljati večine ali vseh življenjskih potreb ter si zagotavljati sredstev za preživljanje, pravico do denarnih prejemkov in možnosti, ki jim jih zagotavlja država za njihovo enakovredno vključevanje v družbo.