Praksa za študente/ke razrednega pouka

RegijaPodravska
Trajanje prakseV skladu z dogovorom
Področje prakseNeformalno izobraževanje, Mladina, otroci, Kultura, umetnost
Vrsta prakseDrugo, Strokovni delavec
Na Zavodu MARS Maribor pripravljamo številne pedagoško obarvane projekte oz. take, namenjene otrokom in družinam. Poseben sklop je namenjen tudi šoloobveznim otrokom. Gre za programa Kulturni dnevnik in Otroški abonma Kekec.

Študenti Pedagoške fakultete sicer nimate obvezne prakse, kar pomeni, da je sodelovanje v tovrstnih programih odvisno od vaše volje in želje po nabiranju izkušenj. Lahko pa vam koristi pri izpolnjevanju študijskih obveznosti (seminarske naloge, pisanje diplome ipd.).

Opis študijske prakse

Opisi programov v katerih se bi lahko sodelovalo:
- Program Kulturni dnevnik (umetniško poustvarjanje na različne tematike)
Kulturni dnevnik je program Narodnega doma Maribor, v sklopu katerega se mladi seznanijo z delom umetnikov iz različnih vej kulture in umetnosti, spoznajo delovanje večine kulturnih ustanov v mestu, obiščejo raznovrstne predstave, koncerte, razstave … po ogledih pa se vključijo v umetniške poustvarjalnice, kjer pod vodstvom naših mentorjev spoznajo različne tehnike umetniškega ustvarjanja in se sami preizkusijo v njih.
Program je namenjen mariborskim osnovnošolcem 3. in 5. razredov.
Več o programu Kulturni dnevnik Zavoda MARS si lahko preberete na povezavi http://marsmaribor.org/programi/sodelovanja/kulturni-dnevnik/ ali podroben program tega leta na http://www.nd-mb.si/za-mlade/kulturni-dnevnik/.
- Program Otroški abonma Kekec (likovno poustvarjanje na različne tematike)
Otroški abonma Kekec je otroški gledališki abonma Narodnega doma Maribor, ki abonentom ponuja tudi umetniške poustvarjalnice na temo predstav, prilagojeno starosti otrok, v različnih tehnikah pod vodstvom izkušenih mentorjev Zavoda MARS Maribor.
Več o programu na povezavi http://marsmaribor.org/programi/sodelovanja/otroski-abonma-kekec/ in http://www.nd-mb.si/za-mlade/otroski-abonma-kekec/.

Objavljeno dne

Četrtek, 01. 10. 2015, ob 17:23

Ponudnik

Organizacija

Zavod MARS Maribor

Naslov

Partizanska cesta 5, 2000 Maribor

E-mail

info@marsmaribor.org

Spletna stran

http://marsmaribor.org

Moji oglasi

Niste prijavljeni v spletno mesto www.cnvos.si.Za oddajo oglasa morate biti prijavljeni.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke