Praksa za študente različnih študijskih programov

RegijaPodravska
Trajanje prakseV skladu z dogovorom
Področje prakseDrugo, Turizem, Socialno podjetništvo, Neformalno izobraževanje, Kultura, umetnost
Vrsta prakseDrugo, Komuniciranje & Marketing, Računovodstvo & Finance, Strokovni delavec
HIŠA! je društvo, znotraj katerega smo formalizirali svoje delovanje kulturni ustvarjalci, ki od leta 2010 naprej snujemo in izvajamo program Živa dvorišča Maribora.

Opis študijske prakse

Gre za ekipo, ki je s svojim širokim poljem delovanja, ter z visoko strokovnostjo dela v Mariboru na mladinskem in kulturnem področju vzpostavila nov modus delovanja, ki temelji na povezovanju in spodbujanju sodelovanj akterjev z vseh področij mladinskega in kulturniškega delovanja s stanovalci mestnega jedra, s ciljem ustvarjanja programa, ki kulturno in socialno poživlja tako ponudbo mesta, posameznike ter mesto nasploh. Društvo Hiša! je nosilec pod-programov:
- Živa dvorišča Maribora
- Živo mesto
- Ulično gledališče Maribor
- Rajzefiber biro
- Center grafičnih umetnosti

Društvo Hiša! s pomočjo različnih orodij (umetnost, družbene aktivnosti, delavnice, srečanja) povezuje in spodbuja participacijo različnih akterjev (prebivalci, študenti, mentorji, umetniki, obrtniki, trgovine, občine, izobraževalne in kulturne institucije) ter omogoča, da iz teh povezovanj nastanejo visoko kvalitetni rezultati, ki presegajo individualne rezultate udeleženih. Cilj delovanja društva je povezovanje ustvarjalcev, organizacij in lokalne skupnosti, spodbujanje ustvarjalnosti in skozi širok spekter umetnosti spodbujanje kulturnega udejstvovanja vseh segmentov lokalne javnosti. Smo mediatorji, spodbujamo komunikacijo in realizacijo kvalitetnih in kulturno pomembnih socialnih dogodkov. S tem »postavljamo lestev, da lahko pogledamo čez ograje naših vrtičkov«.

Za izvajanje prakse pridejo v poštev glede na naše programe študentje naslednjih smeri: oblikovanje, design, kultura, turizem, marketing in ekonomija.

Več:
www.ziva-dvorisca.si
www.facebook.com/zivadvorisca

Objavljeno dne

Ponedeljek, 05. 10. 2015, ob 09:58

Ponudnik

Organizacija

Hiša! Društvo za ljudi in prostore, socialno podjetje

Naslov

Maribor

Kontaktna oseba

Tina Ozimič

E-mail

tina@drustvo-hisa.si

Spletna stran

www.ziva-dvorisca.si

Moji oglasi

Niste prijavljeni v spletno mesto www.cnvos.si.Za oddajo oglasa morate biti prijavljeni.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke