Praksa za študente ekonomije

RegijaPodravska
Trajanje prakseV skladu z dogovorom
Področje prakseDrugo, Spodbujanje prostovoljstva, Socialno podjetništvo, Neformalno izobraževanje, Mladina, otroci
Vrsta prakseKomuniciranje & Marketing
Center alternativne in avtonomne produkcije – CAAP, prvi tovrstni skupnostni oziroma socialni center v Sloveniji. CAAP se vzpostavlja kot platforma povezovanja in začenjanja novih ekonomij, kot inkubator socialnega podjetništva, novih socialnih in ekoloških praks ter vzpodbujanja družbenih inovacij. Delamo v Tkalki (Tkalski prehod 4, Maribor).

Opis študijske prakse

CAAP ni zaključno dejanje Urbanih brazd, ampak samo zaključek izgradnje tega vzletišča za prihodnje delovanje. Obstoječe organizacije, društva in socialna podjetja v CAAP že načrtujejo nadaljnji razvoj in nadgradnjo svojih vsebin, hkrati pa puščajo v centru odprte prostore za povsem nove zgodbe. V prihodnjem letu načrtujemo razvoj kolesarske zadruge, stanovanjske zadruge, programe za mlade in programe za starejše občane. Postopno se v CAAP oblikuje tudi znanstveno-raziskovalna skupina, ki bo v prihodnje nadaljevala z raziskovanjem področij novih ekonomij ter okoljskih in socialnih problematik. V prihodnost zremo z upanjem, da bosta mesto in država prepoznala pomen tovrstnih socialnih/skupnostnih centrov, pomen, ki ga imajo takšni programi za trajnostni razvoj družbe, za razvoj družbe enakopravnih, za odprtost do drugačnosti ter za udejanjenje pravice skupnosti, da skrbi zase na temelju lastnih potencialov. Potenciali potrebujejo priložnosti. CAAP je rezultat dejstva, da smo ujeli pravo priložnost in hkrati je CAAP sam postal takšna priložnost še za mnoge.

Izhajajoč iz namena društva in širine aktivnosti, smo prepoznani in primerni za študente različnih študijskih programov. Trenutno pa bi nam bil najbolj zanimiv profil ekonomista, ki bi znal razvijati produkte ali storitve od zastavitve v poslovnem načrtu do nastopa na trgu.

Objavljeno dne

Ponedeljek, 05. 10. 2015, ob 14:29

Ponudnik

Organizacija

Združenje Center alternativne in avtonomne produkcije, socialno podjetje

Naslov

Maribor

Kontaktna oseba

Borut Osonkar

E-mail

info@caap.si

Spletna stran

http://brazde.org

Moji oglasi

Niste prijavljeni v spletno mesto www.cnvos.si.Za oddajo oglasa morate biti prijavljeni.
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke