kako napisati dober dopis za sponzorstvo ali donacijo?

Dopis za sponzorstva ali donacije je pogosto prvi korak, s katerim nevladne organizacije stopijo v stik s podjetji. Kakšne so lastnostni dobrega dopisa? Kako pripraviti dopis, ki bo potencialnega donatorja/sponzorja prepričal, da podpre ravno vaš projekt? Česa v dopisu ne smete napisati? Zakaj vam ne priporočamo, da v dopis zapišete »Veseli bomo vsakršne podpore«?

Odgovore na ta in številna druga vprašanja v zvezi s pisanjem prepričljivih in uspešnih dopisov vam bo na triurni delavnici zaupala Veronika Vodlan, projektna svetovalka CNVOS.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena vsem, ki nagovarjajo podjetja za donacije in/ali sponzorstva – ne glede na to, ali so začetniki ali pa člani že uveljavljenih nevladnih organizacij.

 

Delavnico bo vodila

Veronika Vodlan je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah uspešno prijavila in pripravila ter vodila več kot 100 domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih projektov.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]