kako opredeliti cilje in kazalnike?

Nepogrešljiv del vsake projektne prijave je določitev ciljev in kazalnikov projekta, kar pa ni vedno tako enostavno, kot se zdi. Cilje in kazalnike projekta je namreč treba znati povezati z aktivnostmi in outputi vašega projekta, hkrati pa morajo bistveno prispevati k doseganju ciljev in kazalnikov, ki jih zasledujejo financerji. Dodatno zmedo prinaša še dejstvo, da različni financerji uporabljajo različno terminologijo, saj je uveljavljenih več slovenskih prevodov za iste izraze.

Na delavnici, ki bo potekala tri torkove popoldneve v oktobru, vas bo Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, naučila:

  • razlikovati med splošnimi in specifičnimi cilji,
  • kako razlikovati med outcomi in outputi,
  • kako postaviti cilje,
  • s katerimi kazalniki lahko spremljamo, kako uspešni smo pri doseganju ciljev,
  • kako preveriti, ali so kazalniki ustrezni, in
  • kako jih povezati z aktivnostmi.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena tako začetnikom, ki se pisanja in vodenja projektov šele lotevajo, kot tudi že izkušenim projektnim vodjem v nevladnih organizacijah, ki bi želeli svoje znanje nagraditi.

 

Delavnico bo vodila

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, ki je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah uspešno prijavila in pripravila ter vodila več kot 100 domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih projektov.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]