nvo in mediji

Mediji so tisti komunikacijski kanal, s katerim morajo in bi morale nevladne organizacije sodelovati redno in predvsem proaktivno. Namreč … medij je lahko vaš zaveznik, ko se znajdete v krizni situaciji, medij je lahko vaš promocijski kanal, ko pripravljate nevladniško kampanjo ali razvijate nov produkt, skozi pojavitve v medijih krepite tudi svojo prepoznavnost, strokovnosti, kredibilnost – vaše aktivnosti in dobro delo v medijih opazijo tudi morebitni (novi) sponzorji, donatorji in tudi odločevalci.

 

Na delavnici, ki jo bo vodil Uroš Bonšek, komunikator z 12-letnimi izkušnjami tako v gospodarskem, javnem kot nevladnem sektorju, se boste udeleženci naučili, kako sestaviti medijem privlačno zgodbo in kako nato pritegniti in prepričati novinarja ali urednika, da je vaša zgodba zanimiva in vredne objave. Spoznali boste, da vsako sporočilo ni primerno za vsak medij, zakaj so dobre adreme še vedno sila pomembna stvar in da so medijski delavci tudi influencerji, se pravi, če jih vaša zgodba pritegne uredniško, jih bo lahko tudi osebno, s tem pa poleg klasičnega medijskega prostora odprete še prostor spleta in družbenih omrežij.

 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem tistim, ki se v svoji nevladni organizaciji ukvarjajo s komunikacijo, tako z mediji in preko njih s splošno javnostjo. Delavnica je primerna tako za komunikacijske začetnike kot tudi za izkušenejše nevladne komunikatorje.

 

Delavnico bo vodil

Uroš Bonšek, vodja za odnose z javnostjo na CNVOS, se s komuniciranjem profesionalno ukvarja že 12 let. 3 leta je delal v oglaševanju, nato bil 7 let vodja odnosov z javnostjo v Centru urbane kulture Kina Šiška, ki ji je priskrbel več kot 40 tisoč medijskih objav. Zadnje leto in pol kot vodja odnosov z javnostjo na CNVOS komunicira nevladniške akcije in medijske projekte (#nulapet). Lani je vodil 15 delavnic na temo komuniciranja. Je tudi predsednik programskega odbora letošnje osrednje konference o odnosih z javnostmi SKOJ 2018.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]