pravočasno prepoznati izgorelost

Izgorelost je ena največjih tegob sodobnega načina dela in hitrega tempa življenja. Da bi se lahko obvarovali pred izgorelostjo in zmanjšali njene posledice, se moramo naučiti prepoznati njene znake in ugotoviti, kaj jo povzroča. Tudi v nevladniških poklicih in načinu dela se zaposleni pogosto znajdejo v stresnih situacijah, ki so dostikrat posledica deloholizma ali pomanjkanja nadzora nad situacijami.

Na delavnici s psihologom dr. Matejem Tušakom boste udeleženci iskali povezave med stresom, izčrpanostjo in izgorelostjo. Prepoznavali boste vzroke izgorelosti, se dotaknili njene povezave s fizičnim in duševnim zdravjem. Ugotovili boste, da deloholizem v resnici vodi v še večji deloholizem, ki na koncu rezultira v delovni neučinkovitosti, celo depresiji. V zadnjem delu delavnice se boste naučili nekaj preventivnih aktivnosti, ki vas lahko obvarujejo pred izgorelostjo – predvsem gre za telesno aktivnost in zdrav način življenja.

 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, a še posebej tistim, ki se pri svojem delu pogosto srečujete s stresnimi situacijami, preobilico dela in izčrpanostjo ter bi se radi naučili aktivnosti, ki vas lahko obvarujejo pred izčrpanostjo, ki je lahko ena od poti v izgorelost.

 

Delavnico bo vodil

Doktor Matej Tušak je psiholog, strokovnjak, ki vrhunskim športnikom pomaga pri premagovanju pogosto največjih ovir, ki jim sami niso kos – psihični pripravi, motivaciji ter soočanju s stresom in premagovanjem stresa, med drugim je sodeloval s Tino Maze, Petro Majdič, Primožem Peterko in Andražem Vehovarjem. Je redni profesor na Fakulteti za šport in je tudi strokovni sodelavec in vodja psihološkega dela projekta @life, osebnega vodiča do zdravja in sreče. Njegova predavanja o prepoznavanju in obvladovanju stresa so izredno cenjena tako v športnem kot tudi v poslovnem svetu.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]