pridobivanje donacij in sponzorstev za nvo

Na 3-dnevni intenzivni delavnici vam bomo v teoriji in praksi predstavili temeljna načela, ki prinašajo uspeh pri nagovarjanju sponzorjev in donatorjev. Vse to je mogoče doseči le, če si znamo odgovoriti na 3 bistvena vprašanja: Koga bomo prosili za sredstva? Kako in zakaj bomo prosili za sredstva? Kdaj in kakšno prošnjo bomo poslali?

 

Priprave na start – kaj je treba vedeti o fundraisingu, da bomo učinkovitejši

Prvi dan delavnice bo posvečen temeljnim načelom, ki se jih je dobro držati, če želimo biti pri pridobivanju sponzorstev in donacij uspešni. Spoznali boste, kako se pripraviti na fundraising, kako prepoznati dobre donatorje ali sponzorje in kje jih sploh (po)iskati.

 

Vaja dela mojstra – metode in tehnike, ki prinašajo uspeh

Na drugem srečanju boste spoznali številne metode, ki vam bodo pomagale v najkrajšem možnem času povedati kar največ, ob tem pa pritegniti pozornost donatorja, da bo pripravljen vložiti sredstva v vaš projekt ali delo organizacije.

 

Pametni pišejo – kako napisati in oblikovati »dobičkonosno« prošnjo

Tretje srečanje bo posvečeno prenosu znanj in dobrih praks tako, da bodo učinkovito delovale tudi v vaši organizaciji. Praktični del zadnjega srečanja bo posvečen tudi pisanju in oblikovanju besedil, uporabnih pri neposrednem stiku s sponzorji in donatorji.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena vsem, ki so v organizacijah zadolženi za zbiranje sredstev in komuniciranje. Vabljeni tako izkušeni fundraiserji, kot tudi tisti, ki s fundraisingom šele začenjajo. Delavnica je še posebej primerna za tiste, ki bi želeli zbiranje sponzorstev in donacij vpeljati v redno delovanje organizacije.

 

Delavnico bo vodila

Delavnico bo vodila Veronika Vodlan, ki že 10 let nevladnim organizacijam svetuje pri pridobivanju razpisnih, sponzorskih in donatorskih sredstev ter zanje izvaja izobraževanja. Je tudi avtorica dveh publikacij o fundraisingu. Kot gosti bodo na delavnici sodelovali tudi predstavniki podjetij, ki redno prejemajo prošnje za sponzorstva in donacije, kot tudi predstavniki nevladnih organizacij, ki so pri nagovarjanju sponzorjev in donatorjev še posebej uspešni.

 

Prijava

Na delavnico se prijavite prek spodnjega obrazca. Prijava na delavnico ne pomeni avtomatsko zagotovljene udeležbe. V prijavi navedite, kakšne so vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju in kako vam bo znanje z delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bomo udeležence izbrali na podlagi tega opisa. O izboru vas bomo obvestili najkasneje pet delovnih dni pred delavnico.

 

Prijava na delavnico

 

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si