sklenitev in odpoved pogodbe o zaposlitvi

Delavnica, na kateri boste izvedeli vse, kar morate vedeti o sklenitvi pogodbe o zaposlitvi in kako postopati, ko je pogodbo o zaposlitvi potrebno prekiniti. Tudi nevladne organizacije se tako kot drugi delodajalci srečujejo s situacijo, ko je pogodbo o zaposlitvi potrebno prekiniti – pri tem pa je ključno, da se odpoved izpelje ob upoštevanju vseh zakonskih pravil, saj lahko nezakonita odpoved hitro pripelje do neljubih finančnih in drugih posledic.

 

Da bi bilo težav pri sklepanju in odpovedovanju pogodb o zaposlitvi čim manj, smo pripravili delavnico o zaposlovanju, prilagojeno nevladnim organizacijam, ki jo bo vodil Matej Verbajs, vodja pravne službe na CNVOS. Po koncu delavnice boste udeleženci vedeli, na kaj paziti, če na novo zaposlujete in imamo delavca že izbranega, kaj vse morate storiti, preden podpišete pogodbo o zaposlitvi, kaj vse je nujno, da kot delodajalec napišete v pogodbo o zaposlitvi, da se zavaruje, katere so »pasti« sklepanja pogodb za določen čas in kdaj se to finančno več ne izplača.

 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena predvsem predsednikom, vodjem programov in tistim, ki skrbijo za kadrovske ali delovnopravne zadeve v svoji nevladni organizaciji.

 

Delavnico bo vodil

Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, ki se že več kot petnajst let ukvarja s pravnim svetovanjem nevladnim organizacijam, zanje pripravlja pogodbe, pravilnike, tožbe in druge pravne akte ter izvaja predavanja in delavnice. Sodeloval je tudi pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah v korist nevladnih organizacij.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]