učinkovito pisanje projektnih prijav – od ideje do uspeha na razpisu

V času upada sponzorskega in donatorskega vlaganja ter krčenja javnih sredstev je znanje učinkovitega pridobivanja razpisnih nepovratnih sredstev za vsako NVO pomembna primerjalna prednost. Poglobljeno obvladovanje tehnik, kako zapisati projektno idejo, da bo skladna z zahtevami razpisa in da bodo zato možnosti za sredstva večje, v vse bolj konkurenčnem sektorju nevladnih organizacij pogosto pomeni razliko med uspehom in neuspehom.

 

Vabimo vas na 9-urno delavnico, na kateri se boste naučili poglobljenega in učinkovitega obvladovanja tehnik, kako napisati projektno idejo, da bo skladna z zahtevami razpisa in da bodo zato možnosti za sredstva večja, kje in kako sploh najti ustrezen razpis, kako opredeliti namen, cilje in rezultate, kako izpolniti časovnice in kako narediti finančni načrt.

 

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, vam bo na delavnici, ki bo sestavljena iz interaktivnih prezentacij in praktičnih nalog, predstavila učinkovite načine oblikovanja projektne ideje, razvoja projekta ter njegovega prenosa v primeren in prepričljiv 'projektni jezik'. Na prvem srečanju se boste z njeno pomočjo vprašali, kakšna so vaša izhodišča, ali je vaša ideja skladna s strateškim načrtom organizacije in ali so aktivnosti smiselne tako za organizacijo, ciljne skupine kot širši kontekst.

 

V drugem delu boste spoznali najpogostejša orodja, ki vam lahko pomagajo pri oblikovanju prijave in pa, kako pripraviti - korak za korakom - logični okvir projekta. Na zadnjem srečanju  se boste dotaknili še značilnosti dobre projektne vloge, pogledali pogoste napake ter se ustavili še pri oblikovanju projektnega partnerstva – kdaj, zakaj in s kom. Čisto na koncu pa boste dobili še seznam besed, ki v vaši projektni prijavi enostavno ne smejo manjkati.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena tako začetnikom, ki se pisanja projektov šele lotevajo, kot tudi že izkušenim projektnim vodjem v nevladnih organizacijah, ki bi želeli svoje znanje nagraditi in povečati uspeh na razpisih.

 

Delavnico bo vodila

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, ki je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah uspešno prijavila in pripravila ter nato vodila prek 100 domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih projektov.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]