vodenje in motiviranje so/delavcev v nevladnih organizacijah

Na 3-urni delavnici s Tamaro Valenčič, eno največjih strokovnjakinj za upravljanje s človeškimi viri pri nas (kadrovska direktorica leta je vodila tako majhne kot velike organizacije), boste udeleženci dobili vpogled v celotni življenjski krog sodelavca – od trenutka, ko se odloča za prijavo na razpis za delovno mesto do trenutka, ko zapusti organizacijo.

Vsaka posamezna faza v obdobju so/delavca namreč zahteva posebna znanja in pristope ter tudi nadgradnjo teh procesov. Delavnica, ki je v prvi vrsti namenjena direktorjem ali predsednikom v nevladnih organizacijah, bo odgovorila na vprašanja:

  • kako sploh ugotavljati potrebe so/delavcev,
  • kako potrebe ljudi preplesti s potrebami organizacije, 
  • na kateri stopnji in kako se vključuje vodstvo,
  • kateri vse so načini motiviranja so/delavcev (prednosti in slabosti) ter
  • kako vzpostaviti učinkovit sistem upravljanja s človeškimi viri za doseganje najboljših delovnih dosežkov.


Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena direktorjem, predsednikom in drugim vodilnim v nevladni organizaciji ali tistim, ki v organizaciji skrbijo za upravljanje s kadri.

 

Delavnico bo vodila

Tamara Valenčič je svetovalka uprave za razvoj talentov v podjetju Dlabs. Svojo profesionalno je začela na Uradu Vlade RS za komuniciranje, nadaljevala na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), kjer je tudi ustanovila službo za odnose z javnostmi. Bila je tudi svetovalka za odnose z javnostmi v družbi SCT. Od tam je odšla k Si.mobilu, kjer se je sprva posvečala korporativnemu komuniciranju, nato pa prevzela tudi vodenje službe za strateško upravljanje človeških virov. 2014 je prejela priznanje HR manager leta 2014.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]