Začel se je postopek izbora dveh predstavnikov nevladnih organizacij v delovno skupino za pripravo akcijskega načrta za področje drog na podlagi nacionalnega programa na področju prepovedanih drog. Rok za prijavo je 7. 4. 2014.

Ljubljana, 21. 3. 2014 -  Na podlagi poziva Ministrastva za zdravje razpisujemo postopek izbora 2 (dveh) predstavnikov nevladnih organizacij v delovno skupino za pripravo akcijskega načrta za področje drog na podlagi nacionalnega programa na področju prepovedanih drog.

Vlada Republike Slovenije je Državnemu zboru poslala predlog Resolucije o nacionalnem programu na področju prepovedanih drog 2014 – 2020 (ReNPPD14-20) o kateri bo ta predvidoma glasoval že v mesecu marcu 2014.

Predlog ReNPPD14-20 predvideva, da se za namene njenega izvajanja sprejme poseben dvoletni akcijski načrt, v katerem bodo podrobneje opredeljeni posamezni cilji in načini uresničevanja zastavljenih ciljev resolucije in konkretne naloge posameznih akterjev za uresničevanja akcijskega načrta.

V skladu z načeli demokratičnega izbora bomo postopek izbora izvedli tako, kot nalaga Poslovnik za postopek izbora predstavnikov nevladnih organizacij. Več informacij o postopku izborov predstavnikov NVO najdete tukaj.

Kako poteka postopek?
Postopek izbora predstavnikov poteka tako, da nevladne organizacije najprej predlagajo svoje kandidate. Med njimi se poskuša s soglasjem vseh kandidatov izbrati najprimernejšega. Če soglasja za imenovanje ni, se izvedejo volitve, v katerih lahko sodelujejo vse nevladne organizacije, ki so za to vnaprej izkazale interes (to je, so se prijavile kot volivci ali pa so predlagale svojega kandidata).

V postopku izbora bodo torej lahko sodelovale samo tiste nevladne organizacije, ki bodo predlagale svoje kandidate ali bodo pravočasno sporočile, da želijo glasovati. Prijavnica je objavljena na dnu tega poziva.

Ministrstvo za zdravje pričakuje, da imata izbrana predstavnika sledeča znanja:

  • poznavanje slovenske in mednarodne zakonodaje in politike s področja prepovednih drog,
  • poznavanje institucionalne organiziranosti področja drog v Sloveniji,
  • poznavanje ključnih epidemiloških in kriminoloških specifik v Sloveniji in v EU.

Zaradi skorajšnjega začetka dela delovne skupine so roki, določeni v poslovniku nekoliko skrajšani. Rokovnik za izvedbo postopka je sledeč:

21. 3. 2014 - objava poziva za prijavo kandidatov in volilnih upravičencev
7. 4. 2014 - rok za oddajo prijav kandidatov in upravičencev
8. 4. 2014 ob 14:00- seja komisije za pregled prijav in izdaja pozivov za dopolnitev prijav
10. 4. 2014 - rok za dopolnitev prijav
11. 4. 2014 – objava seznama kandidatov in upravičencev
15. 4. 2014 ob 14:00 - javna predstavitev kandidatov in poskus imenovanja s soglasjem
15. 4. 2014 - začetek volitev (pogojno)
17. 4. 2014 - zaključek volitev (pogojno)
18. 4. 2014 ob 11:00 - seja komisije za pregled glasovnic in izdaja sklepa o imenovanju (pogojno)

Vabimo vse zainteresirane nevladne organizacije, da sodelujete v postopku izbora.

Nevladna organizacija, ki bo predlagala svojega kandidata, mora v prijavi obvezno napisati tudi krajšo predstavitev kandidata, iz katero bo razvidno ali kandidat ima zgoraj navedena znanja (poznavanje zakonodaje in institucionalne organiziranosti na področju drog, poznavanje epidemoloških in kriminoloških specifik),

Prijava mora vsebovati podpis zastopnika nevladne organizacije in podpis kandidata, v kolikor se ga predlaga. V primeru pošiljanja prijave po elektronski pošti, mora ta vsebovati faksimile podpisa ali skenirano podpisano prijavo.

Prijave pošljite:

  • po pošti na naslov: CNVOS, Povšetova 37, 1000 Ljubljana ali
  • po faxu na številko: 01/542 14 24 ali
  • po elektronski pošti na: matej@cnvos.si

Ne glede na način ali datum pošiljanja mora prijava prispeti na enega od zgornjih naslovov najkasneje do 7. 4. 2014 do polnoči.

Za dodatne informacije o postopku izbora smo vam na voljo na telefonu 01/542 14 22 ali na elektronski pošti matej@cnvos.si.

Sklep o začetku postopka  Poziv nevladnim organizacijam   Prijavnica