avtorska, podjemna ali mandatna pogodba?

Poznate razlike med avtorsko, podjemno in mandatno pogodbo in veste, kdaj in v katerih primerih lahko te pogodbe sklepate? Na delavnici, ki jo bo vodil Matej Verbajs, vodja pravne službe na CNVOS, boste poleg tega, da boste izvedeli, kdaj te pogodbe lahko sklepate in koliko vas stanejo, izvedeli tudi, kako se pri njihovem sklepanju ustrezno zavarovati in kakšne so zahteve do delavca, s katerim določeno pogodbo sklenete.

 

Na delavnici se boste udeleženci naučili, da je pri uporabi teh pogodb potrebno upoštevati tudi davčne predpise in predpise s področja preprečevanja zaposlovanja na črno. Po koncu delavnice boste vedeli vse o vseh treh vrstah pogodb – kdaj se lahko sklenejo, kakšna je njihova davčna obravnava, koliko nas katera stane in katere so najpogostejše napake pri prenosu avtorskih pravic, kakšne so obveznosti podjemnika in katere so najpogostejše napake pri sklepanju posameznih pogodb.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena predvsem predsednikom, vodjem programov in tistim, ki skrbijo za kadrovske ali delovnopravne zadeve v svoji nevladni organizaciji.

 

Delavnico bo vodil

Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, ki se že 15 let ukvarja s pravnim svetovanjem nevladnim organizacijam, zanje pripravlja pogodbe, pravilnike, tožbe in druge pravne akte ter izvaja predavanja in delavnice. Sodeloval je pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah in zakonih (tudi pri Zakonu o nevladnih organizacijah) v korist nevladnih organizacij.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]