kako učinkovito voditi zaposlene na daljavo?

Se bojite, da zaradi povečanega obsega dela na domu projekti ne bodo izpeljani pravočasno? Ste presenečeni, kako dolgo časa porabite, da pri delu od doma od svojih sodelavcev pridobite informacije, ki ste jih prej pridobili enostavno s sprehodom do mize sodelavke ali sodelavca? Kako povečati učinkovitost in spodbuditi osredotočenost vaših zaposlenih ob vseh motečih dejavnikih, ki jih obkrožajo doma? Je za hitra vprašanja bolje uporabiti telefon, napisati e-mail ali sms? Na delavnici o učinkovitem vodenju zaposlenih na daljavo, ki bo 18. maja ob 14. uri na Zoomu, boste dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi z vodenjem in delom na daljavo.

V CNVOS podpiramo in priporočamo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in tako kot krovna mreža nevladnih organizacij priporočamo delo od doma, če je to le mogoče. Hkrati se zavedamo, da delo od doma prinaša nove izzive in težave, za katere pogosto ne poznamo rešitev. Zato smo na pomoč ponovno poklicali strokovnjakinjo, ki te rešitve dobro pozna.

Urška Jež, ustanoviteljica podjetja Transformation Lighthouse, je nasvete za učinkovito vodenje zaposlenih na daljavo z nami delila že oktobra 2020. Prijave na delavnico smo morali zaradi velikega števila zainteresiranih predčasno zapreti, udeleženke in udeleženci, ki so izpolnili vprašalnik o zadovoljstvu, pa so o delavnici poročali v presežnikih. Zgovoren je tudi podatek, da je delavnica izpolnila pričakovanja kar 93 % vprašanih.

Na delavnici boste izvedeli:

  • kateri predpogoji morajo biti izpolnjeni za učinkovito vodenje;
  • kako se lotiti izzivov in reševanja težav, ki jih prinaša delo na daljavo;
  • katera orodja lahko uporabite za večjo angažiranost ekipe;
  • kako uporabljati komunikacijska orodja.

Predavateljica bo vse vsebinske sklope podkrepila s primeri iz prakse.

Kaj pa, ko se bo epidemija končala in delo od doma ne bo več potrebno iz razlogov preprečevanja širjenja virusa? Kaj smo se naučili v letu dni dela od doma in katere dobre prakse bomo obdržali? Gallupova raziskava je že pred epidemijo pokazala, da so največjo porast v zavzetosti izkazali tisti zaposleni, ki so 60–80 % delovnega časa delali od doma. Urška Jež vam bo pomagala tudi z napotki za organizacijo dela po koncu izrednih razmer.

Rezervirajte si uro in pol: uro za predavateljico in pol ure za vprašanja, ki se vam porajajo ob vodenju vaše ekipe zaposlenih na daljavo. Po delavnici boste prejeli tudi zapis z nasveti za uspešno delo.

Delavnica je namenjena predvsem vsem tistim, ki v nevladnih organizacijah nastopate v vlogi vodja zaposlenih – predsednikom, direktorjem, vodjam programov in projektov, strokovnim vodjam, sekretarjem in podobno.

Rok za prijave se je iztekel

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali delavnico. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih. 

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo aktivno sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici aktivno sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si