kako uspešno voditi nevladniške projekte?

Za uspešno delovanje organizacije ni pomembno le, da pridobi sredstva za izvajanje svojih projektov, ampak da projekte tudi uspešno izvede. Delavnica udeležencem prinaša temeljna znanja in odgovore na vprašanja: Kako delovati po uspehu na razpisu, kako zgraditi projektni tim in koordinirati delo vseh partnerjev? Kako učinkovito izkoristiti potenciale kadrov? Kako upravljati s tveganji med izvajanjem projekta? Kako vrednotiti uspešnost projekta? Katera informacijska orodja nam pri tem pomagajo?

Veronika Vodlan, projektna vodja na CNVOS, ki ima za sabo že več kot 100 uspešno vodenih tako domačih kot tujih projektov, vam bo predstavila temeljna načela, ki se jih je dobro držati, če želite biti pri vodenju uspešni ter seveda porabiti čim manj časa in denarja ob večjem učinku. Eden od temeljnih kamnov, na katerih stojijo uspešni, opazni in dolgoročno zastavljeni projekti, je dosledna uporaba pravih orodij. Hkrati so nujni tudi pravočasno in jasno komuniciranje, nadzor nad vodenjem projekta in sprotno vrednotenje opravljenega, spremljanje porabe sredstev in pravočasno planiranje, gradnja projektnega tima … Ko te naloge prerasejo v rutino, je poraba časa zanje minimalna. Zadnji del delavnice bo posvečen reševanju kriznih situacij, ki nastanejo ob izgubi projektnega partnerja, nepredvidenih časovnih stiskah, večjih nepredvidenih izgubah sredstev …

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena projektnim vodjem v nevladnih organizacijah, tako tistim, ki se vodenja projekta šele lotevajo, kot tudi tistim, ki imate z vodenjem projektov že izkušnje, a bi radi z novim znanjem aktivnosti izvajali z manj težav in večjo učinkovitostjo.

 

Delavnico bo vodila

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, ki je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah uspešno prijavila in pripravila ter nato vodila prek 100 domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih projektov.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]