kreativno razmišljati: kako v organizacijo vpeljati inovacije?

V Izraelu so pred dobrimi dvajsetimi leti izvedli zanimiv eksperiment. Raziskovalna skupina je proučila 200 nagrajenih oglasov in ugotovila, da kar 89 odstotkov teh oglasov ustreza enemu od šestih scenarijev oziroma šablon. Raziskovalci so nato proučili še 200 oglasov, ki niso prejeli nagrad, in prišli do zanimive ugotovitve: v šablone so lahko uvrstili le dva odstotka manj uspešnih oglasov. Nauk te zgodbe, ki jo v knjigi Made To Stick opisujeta Chip in Dan Heath: zelo kreativni oglasi so bolj predvidljivi od manj kreativnih. Oziroma, kot v Ani Karenini zapiše Tolstoj: »Vse srečne družine so si podobne, vsaka nesrečna družina pa je nesrečna po svoje.«

Kreativnosti se lahko, kot so dokazali izraelski raziskovalci, naučimo. Toda kako? Je res lahko kreativen prav vsak? Kaj je inovativnost in zakaj je pomembna? Kako inovirati in kako v inoviranje vključiti manj kreativne sodelavce?

Na interaktivni dvodnevni delavnici, ki bo 11. in 18. januarja med 14. in 16. uro, ne boste le poslušali, temveč boste tudi aktivno preizkušali določene principe. Predavateljica bo teorijo podkrepila s primeri iz prakse.

Rezervirajte si dvakrat po dve uri: 90 minut za predavanje in 30 minut za pogovor s predavateljico.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena vsem tistim, ki v nevladnih organizacijah skrbite za razvoj projektnih idej in programov.

 

Delavnico bo vodila

Urška Jež, ustanoviteljica podjetja Transformation Lighthouse, ki facilitira transformacijo ekip, posameznikov in podjetij v smeri inovacij in agilnosti. Njihovo poslanstvo je ozaveščanje in apliciranje obstoječega potenciala za dolgoročno poslovno uspešnost. Po izobrazbi je strojnica in je ena redkih menedžerk, ki s seboj nosi inženirsko predznanje.

Verjame, da je prihodnost interdisciplinarna in osnovana na ustvarjanju dinamične kulture, odprti komunikaciji, izgradnji zaupanja in spodbujanja visoko učinkovitih ekip. Odlično pozna izgradnjo poslovnih modelov, svet zagonskih podjetij in kapitala, prodajo, marketing, izgradnjo ter motivacijo ekip.

 

VSA PROSTA MESTA NA DELAVNICI SO ŽE ZASEDENA

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali delavnico. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

 

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si