[pravna posvetovalnica] kaj moramo vedeti o vodenju financ v društvu?

Na CNVOS vsako leto prejmemo kar nekaj vprašanj o pridobitni in nepridobitni dejavnosti, knjiženju in drugih zagonetkah priprave letnega poročila, zato smo sklenili, da vaše dileme razrešimo v živo – v enourni spletni pravni posvetovalnici. Ta bo v četrtek, 16. marca, ob 10. uri.

Naša vodja pravne službe, Petra Cilenšek, bo v spletni posvetovalnici gostila Tjašo Bajc iz Consulta.si, ki nevladnim organizacijam že vrsto let pomaga pri računovodskih opravilih.

Tjaša vam bo predstavila:

  • kako voditi poslovne knjige v nevladni organizaciji,
  • kako ločiti in pravilno opredeliti pridobitno in nepridobitno dejavnost in
  • kako voditi blagajniško poslovanje.

Ker morate društva do 31. marca oddati letno poročilo na  AJPES, bo Tjaša na koncu na voljo tudi za vsa vaša vprašanja glede priprave letnega poročila in kako pravilno sestaviti bilanco. 

Splošne informacije o finančnem poslovanju in  pripravi ter oddaji letnega poročila si lahko preberete na naši spletni stani. Če že veste, kaj bi radi vprašali Tjašo, vas prosimo, da nam svoja vprašanja zaupate ob prijavi na posvetovalnico. 

Posvetovalnica bo potekala prek aplikacije Zoom. Da bomo lahko odgovorili na čim več vaših vprašanj, je število mest omejeno: posvetovalnice se lahko udeleži 50 oseb, in sicer največ ena iz vsake organizacije.

Prijave bodo odprte do zapolnitve prostih mest.

VSA PROSTA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA.

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali posvetovalnico. Na posvetovalnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na posvetovalnici sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

 

_____________________

Izvedbo dogodka sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si