regres za letni dopust: kaj morate vedeti?

Rok za izplačilo regresa za leto 2023 je 1. julij 2023. Na delavnici, ki jo bo vodila Petra Cilenšek, vodja pravne službe CNVOS, boste izvedeli, kdo vse je upravičen do regresa in v kakšni višini jim ta pripada. Naučili se boste tudi:

  • kako odmeriti regres delavcu, ki je zaposlen za določen čas in kako delavcu, ki je zaposlen za krajši delovni čas od polnega,
  • ali regres pripada tudi delavcu, ki dela na domu,
  • kaj se zgodi, če regresa ne izplačate do 1. julija,
  • kakšna je minimalna višina regresa, ki ga morate zagotoviti delavcem,
  • kakšna je davčna obravnava izplačila regresa in
  • ali se je regresu mogoče odpovedati.

Število mest je omejeno, da se bo lahko predavateljica posvetila vašim vprašanjem. Vprašanja, ki se vam porajajo o izplačilu regresa za letni dopust, lahko zapišete že ob prijavi na delavnico.

Delavnica je namenjena predvsem vsem tistim, ki v nevladnih organizacijah skrbite za kadrovske zadeve, vodite projekte in programe, in vsem, ki nastopate v vlogi delodajalca (predsedniki, direktorji, vodje programov, strokovne vodje, sekretarji in podobno).

PRIJAVA

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali delavnico. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih. 

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo aktivno sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici aktivno sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si