vse, kar morate vedeti o delu s prostovoljci v nevladni organizaciji

Vabljeni na delavnico, na kateri vam bo Matej Verbajs, pravni svetovalec in nekdanji vodja pravne službe CNVOS, predstavil vse, kar morate vedeti o prostovoljskem delu v nevladnih organizacijah. Udeleženci boste na delavnici izvedeli, kakšne so omejitve prostovoljskega dela ter kako je z izplačevanjem stroškov prostovoljcem.

Na delavnici se boste udeleženci seznanili z omejitvami prostovoljskega dela kot tudi s finančnimi in davčnimi vidiki izplačevanja stroškov prostovoljcem. 

Ob tem boste izvedeli tudi, kako postati prostovoljska organizacija ter katere ugodnosti in obveznosti iz tega izhajajo, kdaj potrebujete pisen sporazum o prostovoljskem delu in kdaj ne, in katero delo lahko opravljajo prostovoljci.

Na delavnici se boste naučili tudi, kdaj in kako prostovoljcu povrniti materialne stroške in kaj to pomeni z davčnega vidika.

Na koncu delavnice boste tisti, ki to še niste, lahko ocenili, ali sploh postati prostovoljska organizacija.

 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena prostovoljskim nevladnim organizacijam in tistim, ki boste to šele postale. Namenjena je predvsem predsednikom, vodjem programov in tistim, ki skrbijo za kadrovske zadeve v svoji nevladni organizaciji ter vodijo in organizirajo delo s prostovoljci.

 

Delavnico bo vodil

Matej Verbajs, pravni svetovalec in nekdanji vodja pravne službe CNVOS, ki se že več kot petnajst let ukvarja s pravnim svetovanjem nevladnim organizacijam, zanje pripravlja pogodbe, pravilnike, tožbe in druge pravne akte ter izvaja predavanja in delavnice. Sodeloval je tudi pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah v korist nevladnih organizacij.

 

VSA PROSTA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali delavnico. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

 

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si