vse o ciljih in kazalnikih z mojstrico vodenja projektov

Nepogrešljiv del vsake projektne prijave je določitev ciljev in kazalnikov projekta, kar pa ni vedno tako enostavno, kot se zdi. Cilje in kazalnike projekta je namreč treba znati povezati z aktivnostmi in outputi vašega projekta, hkrati pa morajo bistveno prispevati k doseganju ciljev in kazalnikov, ki jih zasledujejo financerji. Dodatno zmedo prinaša še dejstvo, da različni financerji uporabljajo različno terminologijo, saj je uveljavljenih več slovenskih prevodov za iste izraze.

Na delavnici, ki bo 25. 1., 27. 1. in 1. 2., vas bo Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, naučila:

  • razlikovati med splošnimi in specifičnimi cilji,
  • kako razlikovati med outcomi in outputi,
  • kako postaviti cilje,
  • s katerimi kazalniki lahko spremljamo, kako uspešni smo pri doseganju ciljev,
  • kako preveriti, ali so kazalniki ustrezni, in
  • kako jih povezati z aktivnostmi.
 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena tako začetnikom, ki se pisanja in vodenja projektov šele lotevajo, kot tudi že izkušenim projektnim vodjem v nevladnih organizacijah, ki bi želeli svoje znanje nagraditi.

 

Delavnico bo vodila

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, ki je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah uspešno prijavila in pripravila ter vodila več kot 100 domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih projektov.

 

VSA PROSTA MESTA NA DELAVNICI SO ŽE ZASEDENA

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali vse termine delavnice. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo aktivno sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici aktivno sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

 

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si